Gediz´De Tarhana Festivali - Son Dakika
Güncel

Gediz´De Tarhana Festivali

Gediz´De Tarhana Festivali

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Her Yıl Düzenlenen Tarhana Festivali Başladı.

01.08.2010 16:30

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'nde, her yıl düzenlenen tarhana festivali başladı.

Adnan Menderes Kültür Parkı'nda düzenlenen Gediz Tarhana Festival şenlikleri için dün (cumartesi) saat 18.00'de alan kapısı önünde bir tören düzenlendi. Törene Kütahya Milletvekili AKP'li Soner Aksoy, Vali Yardımcısı Haluk Saygı, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı AKP'li Mehmed Ali Saraoğlu, çevre belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Saraoğlu, önemli bir yiyecek ve şifa kaynağı olan Gediz tarhanasının tanıtımı için başladıkları festivallerin sekizincisini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ''Gediz tarhanasının tanıtımı için çok başarılı ve iyi bir yol aldığımıza inanıyorum. Gediz tarhanasını tüm dünyaya tanıtmak için festivali çok yönlü olarak geliştirmek ve uzun yıllar devam ettirmekte kararlıyız' dedi.

Daha sonra festivale katılan 270 esnafın reyonunu dolaşan Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Vali Yardımcısı Haluk Saygı, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, çevre belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlardan oluşan misafirlere üreticiler tarafından pişirilmiş tarhana ikram edildi.

Akşam saat 21.00'de amfi tiyatroda düzenlenen Emre Altuğ konserine katılan misafirler ve tüm Gediz halkı gece yarısına kadar doyasıya eğlendi. 10 bini aşkın kişinin izlediği konserde amfi tiyatro doldu taştı. İzdihama yol açan konserde tam bir müzik şöleni yaşandı. Başkan Saraoğlu, sanatçı Emre Altuğ'a teşekkür plaketi ve paketlenmiş Gediz tarhanası hediye etti. Daha sonra düzenlenen havai fişek gösterileri büyük ilgiyle izlendi.

Çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festival 7 Ağustos Cumartesi günü son bulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gediz´De Tarhana Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement