Gelin-kaynana" Askeri Helikopterle Kurtarıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gelin-kaynana" Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Gelin-kaynana" Askeri Helikopterle Kurtarıldı
07.02.2014 10:55

Van'ın Çatak ilçesine bağlı Korulu köyünde rahatsızlanan gelin ve kayınvalidesi, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı.

Çatak ilçesine bağlı Korulu köyünde rahatsızlanan gelin ve kayınvalidesi, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Korulu köyünde yaşayan ve 7. çocuğuna hamile olan 27 yaşındaki Ayşe Sinan'ın sancıları artınca eşi Rahmi Sinan durumu İl Özel İdaresine ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri ile İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köye ulaşmak için çalışma başlattı.

Bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarını güçlükle yürüten ekipler, hastanın sağlık durumunun kötüleştiğini haber alınca konuyu İl Jandarma Komutanlığına haber verdi.

Valilik, sağlık ekipleri ve köy muhtarıyla irtibata geçen İl Jandarma Komutanlığı, hastayı almak için köye helikopter gönderdi.

Filo komutanlığından havalanarak kısa sürede Korulu köyüne ulaşan helikopterdeki sağlık ekibi ile Mehmetçik, doğum hastası Ayşe Sinan ile tansiyon hastası olduğu ve aniden rahatsızlandığı öğrenilen kayınvalidesi Emine Sinan'ı alarak Van'a getirdi.

Helikopterin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi helikopter pistine inmesinin ardından ambulansa taşınan hastalar, tedavi altına alındı.

Hastaların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelin-kaynana' Askeri Helikopterle Kurtarıldı - Son Dakika


Advertisement