Genç Ressamın Azmi Başarı Getirdi - Son Dakika
Güncel

Genç Ressamın Azmi Başarı Getirdi

Genç Ressamın Azmi Başarı Getirdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın Kültür ve Destek Merkezinde eğitim gören Fidan Kaya, Güzel Sanatlar lisesine birincilikle girmeye hak kazandı.

09.08.2015 14:46

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nde ikamet eden 16 yaşındaki Fidan Kaya arkadaşlarının önerisi üzerine yaşadığı mahallede hizmet veren Hayati Harrani Kadın Kültür ve Destek Merkezi'ne başvurdu.

Kadın Destek Merkezi görevlileri 16 yaşındaki Fidan Kaya'nın resim yapma yeteneğini keşfederek onu resim iş bölümüne yönlendirdi.

Resim iş bölümünde 6 ay uzmanlardan eğitim alan Kaya sertifikasını alarak mezun oldu. Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan 'resim yeteneği' mülakatına başvuran Kaya, mülakata birinci olarak okula kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Fidan Kaya, resim yapmayı çok sevdiğini ancak gerekli ortam ve malzeme olmadığından bu yeteneğini geliştiremediğini söyledi.

Arkadaşlarının desteği ile Büyükşehir Belediyesi Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi'ne başvurduğunu hatırlatan Kaya, hayatının dönüm noktasının söz konusu merkez olduğunu ifade etti.

Kaya, destek merkezindeki uzmanların kendisiyle yakından ilgilendiğini, her konuda kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.

Girdiği mülakattan birinci olmasının Kadın Destek Merkezinde aldığı eğitime borçlu olduğunu vurgulayan Kaya,: "Arkadaşlarımın önerisiyle Kadın ve Destek merkezinde geldim. Bu benim için dönüm noktasıydı, Resim öğretmenimin katkısıyla resim yapmayı öğrenerek Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesini 1.lik'le kazandım. emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kadın Destek merkezinde Fidan Kaya'nın öğretmeni Ferhat Özdemir ise, Kaya'nın çok yetenekli olduğunu belirterek gelecek yıllarda ünlü bir ressam olabileceğini söyledi.

Gelen kursiyerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda istediği kurstan faydalanabileceğini söyleyen Ferhat Özdemir, şunları kaydetti: "Burada gelen kursiyerlerimizle aile bağı gibi oluşturduğumuz ortamda öğrencilerimizin kabiliyetleri doğrultusunda geliştirmeye başladık. Kursumuza resim atölyesi gibi bakmamak lazım. Burası çok işlevli bir merkez, kursumuza katılan öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için yağlı boya, kara kalem, sulu boya, guaş boya, ebru ve alçı rölyef gibi sanatların eğitimlerini veriyoruz. Gelen kursiyerlerimizi ressam olarak değil kişiliklerine bir bakış açısı ve dünya görüşü olarak kazanmalarını hedefliyoruz. Kursumuzu ve Destek Merkezimizi vatandaşlara kazandırdığı için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e teşekkür ediyorum."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Genç Ressamın Azmi Başarı Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement