Gençfest'13 ile Hem Eğlendiler Hem Hünerlerini Sergilediler - Son Dakika
Güncel

Gençfest'13 ile Hem Eğlendiler Hem Hünerlerini Sergilediler

Gençfest\'13 ile Hem Eğlendiler Hem Hünerlerini Sergilediler

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri'nde eğitim alan gençler, Gençfest'13 ile hem eğlendi hem de hünerlerini sergiledi.

17.06.2013 12:39

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri'nde eğitim alan gençler, Gençfest'13 ile hem eğlendi hem de hünerlerini sergiledi. Festival kapsamında Sefaköy ile Cennet Kültür ve Sanat Merkezleri'nde 2 gün boyunca süren etkinliklere Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile başkan yardımcıları başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

"GENÇLERİN GELİŞİMİNDE SANAT ÇOK ÖNEMLİ"

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Kültür merkezlerimize gelen gençlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Bir çocuğun kişilik gelişiminde sanatın farkındalar. Yarınlara kişilikleri oturmuş ve ne yapmak istediklerini bilen, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak gençler yetiştiriyoruz hep beraber diyerek" kültür sanat merkezlerinin gençlerin yetişmesindeki önemine değindi.

RİTİM VE PERKÜSYON ATÖLYESİ ŞOVLARIYLA BÜYÜLEDİ

'Hop Dedik Ayhan'ın sunumuyla gerçekleşen festivalde, Küçükçekmeceliler kültür sanat merkezlerinde bağlama, saz, piyano, gitar, ney ve halk oyunları eğitimi alan gençlerin performanslarını izledi. Yaptıkları gösterilerde hem eğlenen hem de eğlendiren Küçükçekmeceli gençlerden özellikle Engin Gürkey Ritim Perküsyon Atölyesi öğrencilerinin şovu büyük beğeni topladı. Festivalin birinci gününde, Doğan Demir yönetimindeki bağlama öğrencileri, Hale Yılmaz, Anıl Göksun, Yasemin Karipçin yönetimindeki karma grup ve keman öğrencileri, Ahmet Savaş yönetimindeki piyano öğrencileri, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim alan karma grup, Ayhan Çabuk, Nail Aksoy yönetimindeki bağlama öğrencileri ve Abdullah Berk yönetimindeki Adıyaman grubu Halk Oyunları öğrencileri sahne aldı.

"MÜRVETLERİNİ GÖRMÜŞ GİBİYİZ"

Festivalin kapanış programı ise Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programda, CKSM'deki sanat kurslarında Pınar Albayram eğitmenliğinde bale, Gamze Toprak eğitmenliğinde keman, Bahar Büyükgönenç eğitmenliğinde CAKA, Volkan Ülker eğitmenliğinde halk oyunları, Fuat İkiz-Yahya Oruçoğlu eğitmenliğinde bağlama- gitar, Berkay Kural-Serkut Efe eğitmenliğinde piyano- ney, Seda Duru eğitmenliğinde gitar kurslarına devam eden öğrenciler hazırladıkları gösterileri sahnelerken, İbrahim Aymaz ve Dinçkal Tunca eğitmenliğinde ise ders alan kursiyerler modern dans gösterilerini sahneledi.

İki gün boyunca süren gösterilerin sonunda kursiyerlere sertifika ve eğitmenlere çiçek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, bu çalışmaların bir anne babanın çocuğunun mürvetini görmesi kadar değerli olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençfest'13 ile Hem Eğlendiler Hem Hünerlerini Sergilediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement