Gençler Bursa için Gençlik Meclisi'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gençler Bursa için Gençlik Meclisi'nde Buluştu

Gençler Bursa için Gençlik Meclisi\'nde Buluştu

BKK Gençlik Meclisi, yeni kayıt yaptıran 75 gence yönelik oryantasyon eğitimi verdi.

24.03.2014 16:58

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi, topluma faydalı çalışmalarda bulunmak amacıyla yeni kayıt yaptıran 75 gence yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gönüllülük esasıyla yapılan çalışmalarda yer almak isteyen gençler, BKK Gençlik Meclisi ailesine katılmaya devam ediyor. Yeni kayıt yaptıran 75 gence yönelik yapılan oryantasyon eğitimleri, BKK ofislerinde ve Tekstil ve Sanayi Müzesi'nde düzenlendi. 3 grup halinde gün boyunca sürdürülen eğitimlerde, BKK Gençlik Meclisi yapısı hakkında bilgi verildi. Gençlik Meclisi üyeleri Ömer Çevik, Gökay Burak Kuloğlu, Okan Karadeniz, Emine Malaştepe ve Mehmet Dertop moderatörlüğündeki eğitimlerde, yapılan çalışmalar ve projeler detaylı anlatıldı.

BKK Gençlik Meclisi Sekreteri Gözde Büktel, gençlerin tek bir çatı altında faydalı çalışmalar yapabilmelerinde Gençlik Meclisi'nin önemli misyon üstlendiğini belirtti. Gençlik Meclisi bünyesinde 6 çalışma grubu bulunduğunu, ilgi alanına göre gençlerin buralara dahil olabildiğini anlatan Büktel, "Aramıza yeni katılan 75 üyeye yönelik oryantasyon eğitimi veriyoruz. Tüm arkadaşlarla beraber güzel çalışmalara, ciddi projelere imza atıyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin meselelerine duyarsız kalmayıp, çözüm önerileri getiriyoruz. Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi hakkında bilgi veriyoruz. Eğitimi tamamlayan arkadaşlar, 6 çalışma grubundan birine katılarak topluma faydalı faaliyetlerde gönüllülük esasıyla yer alıyor. Hem de kişisel gelişimine önemli yatırım yapmış oluyor" dedi.

BKK Başkanı Semih Pala ise, güzel havalarda dışarıda gezmek yerine bir araya gelerek faydalı çalışmalar yapan Gençlik Meclisi üyelerini ve kayıt yaptıran gençleri tebrik etti. Kent Konseyi'nin büyük bir aile olduğunu, Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olduğunu söyleyen Pala, Gençlik Meclisi'nin de bu zamana kadar birçok örnek çalışmaya imza attığını kaydetti. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Pala, "Hayatta olumlu veya olumsuz birçok konuyla karşı karşıya kalacaksınız. Ancak durduk yere çatışma, tartışma ve çekişme ortamına girmeyin. Önce genel fotoğrafı çekin. Kent Konseyi olarak hiçbir zaman insanlara belirli ideoloji ve siyaset dayatmadık. Herkesin farklı dünya görüşü olacaktır. Farklılıklar içerisinde yaşamayı öğrenmeliyiz.

Karşılaşacağınız olaylar karşısında sakin olun. Uzun süreli arkadaşlıklar edinin. Gençlik Meclisi ortamı bunun için bir fırsattır" diye konuştu.

Kent Konseyi'nin toplumsal denge çizgisi anlayışıyla herkese ve her kesime hitap ettiğini ifade eden Pala, demokrasi, hukuk, insan hakları ve özgürlükler ise Kent Konseyi'nin olmazsa olmazları olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Bursa için Gençlik Meclisi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement