Gençler Hayallerini Anlatıyor, funDreams Gerçekleştiriyor - Son Dakika
Güncel

Gençler Hayallerini Anlatıyor, funDreams Gerçekleştiriyor

Gençler Hayallerini Anlatıyor, funDreams Gerçekleştiriyor

Algı stratejisti ve marka danışmanı olarak, bugüne dek çok sayıda üniversitede konferans ve seminer veren Koç Üniversite Öğretim Görevlisi Semih Yalman, bu kez sözü gençlere veriyor.

28.11.2013 08:18

Yalman, öğrencileri ile birlikte hayat verdiği "funDreams" adlı platform ile üniversitelere gidip gençlerin hayallerini dinliyor ve bu hayallerin gerçekleşmesine zemin hazırlıyor.

Bir platform düşünün, hayallerinizi dinliyor ve sizi hayallerinize ulaştırmak için köprü görevi görüyor. Yani amacı, 'hayal kuran' ile 'hayal arayan'ı bir araya getirebilmek. Algı Stratejisti ve marka danışmanı, Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Semih Yalman "Artık sıra gençlerde" diyor ve üniversitelerde gerçekleştirdiği "Dreamstalk" etkinliklerinde gençlerin hayallerini dinliyor.

Bir süre önce kurduğu "funDreams" adlı platformla gençlerle buluşan ve daha sonra "Dreamstalk" etkinliğiyle üniversitelere giden Yalman, bu sohbetlerde gençleri hayal kurmaya teşvik ediyor ve onlara hayallerini anlatmaları için fırsat tanıyor. Şimdiye dek Işık Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne konuk olan Yalman ve Dreamstalk ekibi, etkinliklerini bu yıl içerisinde 1 Aralık'ta Koç Üniversitesi, ardından Sakarya Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Konya Mevlana Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi,  İzmir Ekonomi Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi'nde gerçekleştirecek.

Bu platformla; hayalin bireysel ve sosyal gelişim içerisindeki öneminin de altını çizmek isteyen Yalman, daha fazla hayalin gerçek olabilmesi için kişi ve kurumları platforma destek vermeye çağırıyor. Yalman, "Farkı yaratacak olan hayaldir. Sonuçta tarihte hayallerinin peşinden koşanlar bu dünyada derin izler bırakmış, insanlığın evrimine katkıda bulunmuştur. Ancak zamanla hayali horlamış, hatta hayalperest olmakla fark yaratabilecek insanları suçlamışız. Hayalin gerçek olabilmesi için öncellikle dillenmesi gerekiyor ve bunun da birileri tarafından bütün önyargılardan ve kısıtlardan muaf bir şekilde dinlenmesi gerekiyor. Kurumlar üniversitelere gidiyor ancak sadece konuşuyor, öğrencileri dinleyen yok. Halbuki onların hayal dünyalarında o kadar çok şey gizli ki..." diyor.

Bu inisiyatifte funDreams'e ilk el uzatan n11.com. Yalman, "Öyle sadece bayramlarda gençlere giderek, samimi ve net olmayarak, daha sonra nasıl olsa ben onlara ulaşırım diyerek, hareket eden kurumlardan çok farklı davranarak, cesaret ve sevkle imkanlarını seferber eden n11.com'un hayale önem vermesi son derece sevindirici," olarak nitelendiriyor. funDreams'in ilk resmi destekçisi n.11.com da bundan sonra üniversitelerdeki Dreamstalk etkinliklerine katılıp hayallerine bir adım daha yaklaştırabilmek için, gençlere imkan ve kaynak sağlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Hayallerini Anlatıyor, funDreams Gerçekleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement