Gençleri, Geleceğe "Güvenle" Hazırlıyorlar - Son Dakika
Güncel

Gençleri, Geleceğe "Güvenle" Hazırlıyorlar

Gençleri, Geleceğe "Güvenle" Hazırlıyorlar

Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından, gençlerin kötü alışkanlardan korunması için yürütülen "Bugünün Yarınları" Projesi sayesinde öğrenciler yarınlara daha güvenli adım atıyor Kentte şu ana kadar 12 bin öğrenciye ulaşan 6 kişilik polis ekibinin yaptığı çalışmalar sayesinde gençlerin suç örgütlerine katılımı engellendi.

27.01.2014 11:50

EMRAH KOCABEY - Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından, gençlerin kötü alışkanlardan korunması için yürütülen proje kapsamında kentte şu ana kadar 12 bin öğrenciye ulaşan 6 kişilik polis ekibinin yaptığı çalışmalar sayesinde gençlerin her türlü suç örgütlerine katılımı engellendi.

Yaklaşık 3 yıl önce başlatılan "Bugünün Yarınları" Projesi ile lise ve dengi okulları ziyaret eden biri kadın 6 kişilik polis ekibi, çeşitli programlar düzenleyerek, öğrencilere örgütlerin yapıları ve işleyişleri hakkında bilgi veriyor.

Öğrencilere yanlış bilginin, yanlış arkadaşlıkların zararlarını anlatan ekip, onlara yanlış bilginin şahısları ve toplumları nasıl felakete götürdüğünü, ülke toprakları içerisinde yaşayan bireyin eşit haklara sahip olduğunu, ayrımcılığın kötü sonuçları hakkında çeşitli animasyon ve kısa filmler izletiyor.

- 3 yılda 12 bin öğrenci ile görüşüldü

Proje ile 23 lisede 12 bin öğrenci ile görüşen ekip bu görüşmelere ara vermeden devam ediyor. Ekip, öğrencilere hem bireylerle hem de devletle olan ilişkilerinin geliştirilmesi konularında bilgi veriyor. Özellikle iç huzuru kaçan ülkelerin durumlarını fotoğraflar ve tarihi bilgilerle anlatan ekip, huzursuzlukların bir ülkeye vereceği, ekonomik zararları fotoğraflarla anlatıyor. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı zorluk ve sıkıntılar ise öğrencilere görsel olarak anlatılıyor.

Bilgilendirme konferansları sonunda öğrencilere, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Anne Ben Geldim" isimli kitap hediye ediliyor.

- 3 yıldır Iğdır'da örgüte katılım olmadı

Proje ve yapılan çalışmalarla çıkar amaçlı suç örgütlerine lise öğrencilerinin 3 yıldır katılım sağlamadığı belirtildi.

Örgüt gösterilerine ve basın açıklamalarına katılan gençlerin aileleri ile de görüşen proje ekibi, ailelere insan hayatındaki bir yanlışın bütün doğruları götürmesine izin verilmemesi gerektiğini anlatıyor. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençleri, Geleceğe 'Güvenle' Hazırlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement