'Gençlik Otobüsü 4' ile Gençler Avrupa'yı Gezecek - Son Dakika
Güncel

'Gençlik Otobüsü 4' ile Gençler Avrupa'yı Gezecek

\'Gençlik Otobüsü 4\' ile Gençler Avrupa\'yı Gezecek

MCD Gençlik Kulübü'nün 'Gençlik Otobüsü 4' projesinin bilgilendirme toplantısı, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

11.03.2013 11:46  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MCD Gençlik Kulübü'nün 'Gençlik Otobüsü 4' projesinin bilgilendirme toplantısı, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

MCD Gençlik Kulübü'nün hayata geçirdiği ve Türk gençliğinin Avrupa' ya açılan kapısı olarak nitelendirilen 'Gençlik Otobüsü 4' projesinin bilgilendirme toplantısı, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Enver Şengül, Mustafa Kuzugüden, Besim Müftüoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, gençlik otobüsünde yer almak isteyen ve ön elemede başarılı olan çok sayıda genç aday katıldı.

Geleneksel hale gelen projeye destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, projenin tam bir kültür yolculuğu olduğunu ifade ederek, "Bu yıl 2 otobüs dolusu genç Avrupa'ya doğru yola çıkacak. Bu yolun barışa çevrilen bir direksiyon olacağına inanıyorum. Çağımız evrensel olanla geleneksel olanı harmanlayan, değişimin ve dönüşümün etkili olduğu bilgi çağıdır. Bunun dışında kalamayız. Dünya ülkeleri arasında muhabbeti artırmamız açısından bu projeyi önemsiyoruz. Gönülden gönüle kapılar kuralım. Bilginin, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu bir çağ oluşturalım. İnanıyorum ki, bu yolculuğa çıkan gençler Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerdir" dedi.

"AVRUPA'DAKİ BELEDİYELERLE DİYALOG OLUŞTURACAĞIZ"

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Enver Şengül ise, Küçükçekmece Belediyesi olarak gençleri çok önemsediklerini belirterek, "Gençlere yönelik projeleri önemsiyoruz. Gençlik otobüsünün amacı, Türkiye'nin vizyonunun ve misyonunun Avrupa'ya gönül elçileri tarafından aktarılmasıdır. Proje kapsamında gidilen şehirlerde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve resmi makam ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Böylece ülke gençlerimizin Avrupa'da bulunan belediye, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle diyalog oluşturmalarını sağlamış olacağız"' diyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

"GENÇLİK OTOBÜSÜ 28 AVRUPA ÜLKESİNE GÖTÜRÜYOR"

MCD Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Maksut Coşkun Dokunulmaz, toplantıda bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Avrupa'nın 28 ülkesinde gerçekleştirilecek olan proje ile ilgili bilgiler verdi. Dokunulmaz, 'Ülke genelinde üniversite ve sivil toplum kuruluşlarında topluluk başkanları ve liderlik ruhuna sahip olan gençlerden seçilecek olan gençlik otobüsünün şanslı adayları, bu yıl Avrupa'nın 28 ülkesine gitme fırsatını yakalayacak. Bu yolculukta bize destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederim" diye konuştu.

Toplantıda protokol üyelerine MCD Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Maksut Coşkun Dokunulmaz tarafından plaket takdim edildi. Program sonunda Abdülkadir Aksu, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi binasında yer alan Sefaköy Bilgi Evi'ni gezerek, öğrencilerle sohbet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Gençlik Otobüsü 4' ile Gençler Avrupa'yı Gezecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement