Gezi' Olaylarında Başbakan Erdoğan'a Hakaret Afişini Asan Tgb'lilere Beraat - Son Dakika
Güncel

Gezi' Olaylarında Başbakan Erdoğan'a Hakaret Afişini Asan Tgb'lilere Beraat

Gezi\' Olaylarında Başbakan Erdoğan\'a Hakaret Afişini Asan Tgb\'lilere Beraat

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Gezi Parkı eylemleri sırasında Başbakan Erdoğan'a hakaret eden afiş asan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin 'kamu görevlisine hakaret' suçundan yargılandıkları davanın karar duruşması 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

16.01.2014 12:25

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Gezi Parkı eylemleri sırasında Başbakan Erdoğan'a hakaret eden afiş asan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin 'kamu görevlisine hakaret' suçundan yargılandıkları davanın karar duruşması 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada hakim 3 TGB üyesinin beraatına karar verdi.

TGB Lüleburgaz Yöneticisi Onur Harani, Erkin Kenar ve TGB Lüleburgaz Eski İlçe Başkanı Berkay Balta'ya açılan "Kamu görevlisine hakaret" davasının duruşması için adliye önüne gençlere destek vermek amacıyla arkadaşları da geldi. Yapılan duruşmada TGB'li gençleri avukat Mesut Sarıoğlu ve avukat Bekir Arda savundu.

Duruşmaya katılan Erkin Kenar ve Onur Harani, hakimin son sözlerini sorması üzerine "Takdir mahkemenindir. Beraatımızı talep ediyoruz" dediler. Hakim verdiği kararda "Sanıkların üzerine atılı suç yönünden suçun unsurlarının gerçekleşmemesi karşısında 223/2-a maddesi gereğince sanıkların ayrı ayrı beraatına" kararı verdi.

"EMSAL OLARAK NİTELENDİRİLECEK BİR DAVA"

3 TGB'liyi savunan avukatlardan Mesut Sarıoğlu, demokratik ülkelerde siyasilerin eleştirilebileceğini belirterek "Bu davada alınan önemli bir karardır. Bugün, örnek teşkil edilebilecek nitelikte bir karar alınmıştır. Siyasiler demokratik ülkelerde eleştiriye açık olmalıdır. Mahkemede, siyasilerin demokratik ülkelerde eleştirilebileceği konusu tarafından davaya bakmış ve bu şekilde karar vermiştir. Beraat kararı genç arkadaşlar kadar bizleri de mutlu etmiştir. Davaları izleyen destek olan tüm yurtseverlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Av. Bekir Arda da "Bu çok önemli bir karar. Halen dürüst hakim ve savcıların olduğu bu karar ile ortaya çıkmıştır" dedi.

Onur Harani ve Erkin Kenar ise yargılandıkları davadan beraat ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek "Türk gençliğini yıldıramayacaklarını anlamaları gerektiğini bu dava sonucunda görmeleri gerektiklerini düşünüyoruz" şeklinde konuştular.

İşçi Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Hüseyin Baskın da, genç TGB üyelerinin beraatından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"SÖZDE ATATÜRKÇÜLER NERELERDE MÜCADELE VERİYOR?"

CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı, aynı zamanda yargılanan Erkin Kenar'ın annesi olan Sevgi Kenar da yaptığı açıklamada, gençlerin geleceğin umudu olduğunu kaydederek, "Bugün burada cumhuriyetin yükselen sesi gençlik yargılanırken beraat kararı çıktı. Bu şunu gösteriyor. Bu yükselen gençliğin sesini ajanlık ile nitelendiren, herhangi bir partinin arka bahçesi olarak gören gardırop Atatürkçülerinin, laik hukuk devletinin bitmediğini iyi görmeleri gerekir. Bu yükselen genç sesler faşizme karşı mücadelesinde yargılanırken, sözde Atatürkçüler nerelerde mücadele veriyor? Gençlik bu ülkenin geleceğinin umududur" ifadelerini kullandı.

Duruşma sonrası açıklama yapan TGB Lüleburgaz İlçe Başkanı Gaye Türkaydın ise Lüleburgaz'da görülen davada Türk milletinin ayağa kalkan iradesinin yargılandığını belirterek "Tayyip Erdoğan, örgütlü gençlikten ne kadar korktuğunu mahkeme tutanaklarına geçirerek göstermiştir. Atatürk'ün verdiği görevi yerine getirdiği için bir insan yargılanıyorsa o ülkede devrim vakti gelmiştir. Vatanseverliği mahkum etmeye kalkanlar Türk milletinin ayakları altında kesinlikle kalacaklardır. Kazanan Atatürk gençliğidir" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gezi' Olaylarında Başbakan Erdoğan'a Hakaret Afişini Asan Tgb'lilere Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement