"Gezi Parkı Protestoları Boyut Değiştirdi" - Son Dakika
Güncel

"Gezi Parkı Protestoları Boyut Değiştirdi"

"Gezi Parkı Protestoları Boyut Değiştirdi"

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Gezi Parkı protestolarını değerlendirdi.

15.06.2013 02:23  Güncelleme: 09:50

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale'de partisinin il başkanlığında Türkiye gündemi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ak Parti Kırıkkale il ve ilçe yönetiminin de katıldığı basın toplantısında Oğuz Kağan Köksal Gezi Parkı protestolarını değerlendirdi. Köksal, "Geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı adı altında başlayıp, işi biraz daha boyutlarını aşan bir olay var. Geriye dönüp baktığınızda ilk başlangıç da sanki masumane gibiymiş gibi 3-5 tane ağacın kesilmemesi ile ilgili yapılan toplumsal bir tepki gibi ortaya çıkan bir olay çok kısa süre içersinde şekil ve boyut değiştirdi. Önce siyasi bir atmosfere büründü. Bazı siyasi partiler bundan kendilerine nema çıkarmaya çalıştılar. İş biraz daha değişince o siyasi partiler kendi yaratmaya çalıştıkları canavardan korkarak kendileri de geri çekildiler ve işte son konuşmalarında bu tür olaylarda 'siyasi amaç güdülmez' diye, konuşuyorlar. Başlangıçda yaptıkları buydu. Sonra bir takım marjinal gruplar devreye girdi ve Türkiye de ne kadar fraksiyon varsa neredeyse hepsi burada boy göstermeye başladı. Onun içinde bu sıkıntılı olaylar cereyan ediyor" dedi.

Köksal, Gezi Parkı protestolarının 14-15 gündür devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Devlet güçleri buna niye müdahale etmedi? Niye, bir an önce neticelendirmedi. Burada farklı bir olay var. Bu işin içersinde iki grup var. Hatta üç grup var. Bir grup başlangıç da masumane bir takım amaçlarla bu işin içine girmiş. Sonra bir grup var ki bu grup bizim için önemli bir grup. Gençlik, üniversite, lise talebesi bunlar bir şekilde macera, değişiklik adı altında bir sebepten gelmiş. Üniversite ve lise öğrencilerinin biz bunların zarar görmesini istemiyoruz. Bütün mesele hassasiyetin altında yatan o. Önce bunları ikna metodu ile bir şekilde bu olayın içersinden çekmek ondan sonra fraksiyonlarla karşı karşıya kalmak ve o zaman iki günlük işimiz var demektir. O bakımdan bu hassasiyetimizden dolayı biraz daha ister istemez uzuyor. Bu hassasiyeti de devam ettiriyoruz. Netice itibarı ile bu tür olaylarda vatandaşımızın hiç birisinin burnunun kanamasını istemeyiz."

Oğuz Kağan Köksal, polisin müdahalesinin eleştirildiğini hatırlatarak; "Biz şu anda iktidar partisiyiz ve ezici bir çoğunlukla da iktidar olan bir partiyiz. Bizim sorumluluklarımız elbette daha fazla bu sorumlulukların gereğini, yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi çeşitli yerlerde polis suçlanıyor. Yanlış yaptı, polisin elindeki mevzuata baktığınız zaman bu toplantı yürüyüşleri 2911 sayılı kanuna göre yapılır ve bu kanunda der ki anayasanın 34'ncü maddesi ile birlikte kimse önceden izin almaksızın belirtilen yerlerde toplantı ve gösteri ve yürüyüş yapabilir. Sadece bildirime tabidir. Aynı kanunun 9-19 maddesinde şöyle der. Mabetler, şehirler arası yollar ve ana yollarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmaz. Yapılırsa kanunsuz gösteri ve yürüyüşe tabi olur derhal dağıtılır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Gezi Parkı Protestoları Boyut Değiştirdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement