Giessen'de "Şehrimizin Ortası Camimiz" Projesi

Türk Alman Sağlık Vakfı, Avrupa Birliği Fonu ve Hessen Uyum ve Sosyal Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Şehrimizin ortasında camimiz' porjesi başlattı.
Merkezi Giessen'de bulunan Türk Alman Sağlık Vakfı, Avrupa Birliği Fonu ve Hessen Uyum ve Sosyal Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Şehrimizin ortasında camimiz' porjesi başlattı.
Asıl amacın uyuma katkı sağlanması istenilen projeni startını veren Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Uyum Bakanı Jörg Uwe Hahn. Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı dr. Yaşar Bilgin'e bakanlığının katkı onayı ve 22 bin718 Euro 28 Cent'lik ilk çeki teslim etti. 3 yıllık projeye eyalatteki başta DİTİB olmak üzere cami dernekleri ve kurumlar müracaat edebilecek.
CAMİLERLE UYUMLU
Giessen'deki Türk Alman Sağlık Vakfı'ndaki start toplantısında konuşan Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Uyum Bakanı Jörg Uwe Hahn, Cumhurbaşkanı Christian Wulf'un 'İslam Almanya'yanın içindedir' sözüyle başlayıp "Amacımız güler yüzlü birbirin seven ve ön yargısız komşuluk yaratmak. Camilerin yüzde 99'unda sorun yok. Biz bu cami dernekleriyle çalışmalar yapacağız. Onları partner olarak kazanacağız. Camilerinde katkısıyla göçmenlerle Alman vatandaşları arasında uyumlu bir yaşam sağlayacağız. Diğer bir prozentlik uyumu baltalayan cami dernekleri ve kurumları ayırt edeceğiz. Ben dinin devletten ayrı olmasını kesinlikle savunuyorum. Hessen Eyaleti olarak da eyaletteki Müslüman çocuklarının din dersi eğitimi görmesinden yanayız. Bunun için bize başvuru yapan kurum ve cami derneklerini inceleme ve araştırma safhasındayız' dedi.
DİTİB VE BELEDİYELERDEN DE DESTEK
Hessen DİTİB Camileri Birliği Başkanı Fuat Kurt ve Wetzlar Belediye Başkanı Wolfram Dette de konuşmalarında projenin çok yararlı olacağına inandıklarını ve katkı vereceklerini belirttiler. Kurt DİTİB Hessen olarak projede yer alacaklarını söyledi.
Türk Başta sağlık olmak üzere sosyal alanlarda da göçmenlere yönelik projeleriyle başarılı olan Alman Sağlık Vakfı'nın Başkanı Dr. Yaşar Bilgin'de 'Projede hedefimiz göçmenlerle Almanlar arasında yaşamı kolaylaştıracak noktalar bulmak. Son yıllarda cami ve İslam kelimeleri duyulduğunda başta Almanya olmak üzere Avrupa'da korku yaratılmakta. Biz bu projede İslam'dan korkulmasının gereksiz olduğunu. birlikte yaşamın ön yargılar kırılınca çok daha iyi bir duruma geleceğine inanıyoruz. Cami dernekleri sosyal bir danışma merkezi gibide hizmet verecekler. İlk etapta 6 dernekle çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmalarımızı da ona göre yapmaktayız" ifadelerini kullandı.
Bakan Hahn ve misafirlere TASV çalışanlarının hazırladıkları Türk kahvaltısı ikram edildi.