Gladyatör Salonu'na Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Gladyatör Salonu'na Büyük İlgi

Gladyatör Salonu\'na Büyük İlgi

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, kömür aramaları sırasında bulunan ve aralarında 'Truva' filmine konu olan Akhilleus'un da yer aldığı yedi gladyatörün mezar stellerinin sergilendiği Muğla Müzesi'ndeki Gladyatör Salonu'nu açıldığı 2008 yılından bu...

06.07.2013 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, kömür aramaları sırasında bulunan ve aralarında 'Truva' filmine konu olan Akhilleus'un da yer aldığı yedi gladyatörün mezar stellerinin sergilendiği Muğla Müzesi'ndeki Gladyatör Salonu'nu açıldığı 2008 yılından bu yana 16 bin 654 kişi ziyaret etti. Bu yılın ilk 7 ayında ise Gladyatör Salonu'nu 3 bin 402 kişi gezdi.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, gladyatörün mezar stellerinin sergilendiği salonun tanıtımını daha iyi yapabilmek için daha fazla çaba harcayacaklarını söyledi. Özer, "Gladyatör salonumuz çok özel bir salon. Duvarlarında, o dönemin savaşlarını gösteren fotoğraflar yer alıyor. Müzede, Roma Dönemi'nde ün yapmış Khrysos, Vitalius, Khrysopteros, Amarios, Eumolos, Droseros ve Akhilleus adlı gladyatörlerin mezar stelleri sergileniyor. Tanıtım broşürlerimizde Gladyatör Salonu'na daha fazla yer vererek özellikle uluslararası fuarlarda tanıtmayı hedefliyoruz. 12 yıl önce kömür kazısı sırasında bulunan yedi gladyatörün mezar stelinin Muğla Müzesi'nde sergilenmesi, kültür turizmi açısından bir şans" dedi.

Müzeye en fazla Alman, Fransız, Hollandalı ve İngiliz turistler ilgi gösterdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gladyatör Salonu'na Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement