Gökçeada Fırkateyni Aden´E Gitti - Son Dakika
Güncel

Gökçeada Fırkateyni Aden´E Gitti

Gökçeada Fırkateyni Aden´E Gitti

Aden Körfezi ve Somali Açıklarında Deniz Haydutluğuna Karşı Harekat Etmek Amacıyla 13 Ocak 2009 Tarihinde Kurulan Birleşik Deniz Kuvvetleri Tf 151 Bünyesinde Görev Almak Üzere Tcg Gökçeada Fırkateyni Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan Yola Çıktı. Uğurlama Töreninde Duygulu Dakikalar Yaşandı.

27.07.2010 16:24

ADEN Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuna karşı harekat etmek amacıyla 13 Ocak 2009 tarihinde kurulan Birleşik Deniz Kuvvetleri TF 151 bünyesinde görev almak üzere TCG Gökçeada fırkateyni Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan yola çıktı. Uğurlama töreninde duygulu dakikalar yaşandı.

Gökçeada fırkateyninin hareketinden önce düzenlenen törene, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Hüseyin Yalçın Kavukcuoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, üst rütbeli subaylar, astsubaylar ve fırketynde görev yapanların aileleri katıldı.

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, deniz haydutlarıyla mücadele etmenin, bölgede sancağı göstermenin, uluslararası sularda şanlı Türk bayrağını dalgalandırmanın büyük bir şeref olduğunu söyledi. Fırkteynde bulanan personelin zor bir görev üstlendiğini ifade eden Taylan, ''Dünya barışına katkı sağlamak için sizlerin yüreğinizle ve şerefinizle hareket edeceğinden eminim. Sizlerle gurur duyuyoruz. Denizlerde barışın sağlanması adına üstlerndiğiniz görev sizin gururunuz olacaktır' dedi.

Gökçeada Fırkateyn Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Cihat Aşan da, Gökçeada'ya verilen bu şanlı görevin şahsı ve personeli için büyük bir gurur vesilesi olduğunu kaydetti. Aşan, ''Bizler zorlu görevler için yetiştirildik. Şimdi görev zamanı. Ne mutlu bizlere ki Türk Bayrağını Aden Körfezi ve Arap Denizlerinde dalgalandırmak şerefi TCG Gökçeada'ya nasip olmuştur. TCG Gökçeada bölgede icra edeceği görev ile ülkemizin küresel güvenliğine katkısının somut göstergesi, milli ekonomimiz için esas olan deniz ulaştırmamızın teminatı olacaktır' dedi. Ailelere de hitap eden Aşan, ''Hayatın bütün zorluklarına bizsiz katlanmak zorunda kalan siz ailelerimiz. Bir asker hele bir de denizci ailesi olmanın zorluğunu her an yaşayan sizler her zaman aklımızda olacaksınız. Sizlerinde TCG Gökçeada da görev yapan eşiniz, oğlunuz, kardeşiniz, akrabanızla benim gibi gurur duyduğundan eminim' dedi.

DUYGULU DAKİKALAR

Komutanın konuşmasının ardından uğurlama töreni sırasında duygulu dakikalar yaşandı. Komutan Cihat Aşan'ın eşi Esra Aşan ''Hem gururlu hem de üzüntülüyüz. Gururluyuz çünkü böyle bir görevi üstlenmen bir gemi komutanının eşiyim. Üzüntülüyüm eşimden ayrı kalacağım. Çocuklarım babalarını özleyecek' dedi. Eşini çocuğu Buğra ile birlikte yolcu eden Ayşegül Karıncalı ''Kocam Kadir böylesine önemli bir göreve gitmekten mutlu olduğunu söylediğinde biz de onunla gurur duyduk. Ama daha şimdiden çok özledik' diye konuştu. Ramize Kahraman oğlu Evren'i, Ayşe Arslan eşi Fatih Arslan'ı, Esra Ünver eşini oğlu Arda Tuğra Ünver de babası Mehmet Ünver'i yolcu ederken yine son derece gururlu olduklarını belirttiler. Fırkateyn Aksaz'dan helikopter eşliğinde uğurlanırken tören alanındakiler de gözyaşlarına hakim olamadı.

İKİ BAYAN GÖREVLİ

Giresun, Gaziantep, Gökova ve Gemlik fırkateynlerinden sonra 5 Ağustos- 1 Aralık 2010 tarihleri arasında görev yapacak Gökçeada fırkateyninde AB-212 helikopteri, Sualtı Taarruz ve Sualtı Görev timi, ikisi bayan olmak üzere 160 kişi görev yapıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökçeada Fırkateyni Aden´E Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement