``Gökova Pedallarımın Altında'' - Son Dakika
Güncel

``Gökova Pedallarımın Altında''

``Gökova Pedallarımın Altında\'\'

Muğla Bisiklet Topluluğu Tarafından Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması'nın Dördüncüsüne Katılan 175 Bisikletli Datça'ya Geldi.

07.10.2010 17:46

MUĞLA Bisiklet Topluluğu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması'nın dördüncüsüne katılan 175 bisikletli Datça'ya geldi. 5 Ekim'de Akyaka'da başlayan tur, 370 kilometrelik parkurun ardından 9 Ekim'de yine Akyaka'da sona erecek.

Muğla Valiliği, Muğla Üniversitesi ve Muğla Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen, 4. Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması'na katılan sporcular, Datça'da çiçeklerle karşılandı. 5 Ekim Salı günü Akyaka'da başlayan ve 9 Ekim Cumartesi günü Akyaka'da sona erecek olan 370 kilometrelik bisiklet turunun 3 üncü gününde, Bodrum'dan feribotla Datça'ya gelen toplam 175 sporcu, geceyi Datça'ya 30 kilometre uzaklıktaki Ak-Tur Tatil Sitesi'nde kamp yaparak geçirdi. Muğla Bisiklet Topluluğu Basın Sözcüsü Dilek Bulut, bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması'nın geleneksel hale geldiğini belirterek, ''Katılım her geçen yıl artıyor. İlk yıl 86, ikinci yıl 145 ve geçen yıl 150 katılımla gerçekleştirilen organizasyona bu yıl 175 kişi katıldı' dedi.

ÇEVRE BİLİNCİNE KATKI

Çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı ve bisikletin insan sağlığına olumlu etkisine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Bulut, ' 'Türkiye'nin en güzel coğrafyasından birinde, tek yürek olarak gerçekleştirdiğimiz turumuz sırasında, Ege insanının ve coğrafyasının bizi sıcacık dost gülümsemesi ve sarılışı ile karşılamasından ve ağırlamasından onur duyuyoruz' diye konuştu.

BİR ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK

Bu yılki etkinlikte iki ana konuya dikkat çekmek istediklerini sözlerine ekleyen Bulut, ''Maalesef ülkemizde trafik içinde hareket etmek, tüm yayalar, araçlar ve tabii ki biz bisikletçiler için büyük bir risk taşımaya devam ediyor. Bu yıl 17 Haziran'da yol arkadaşlarımızdan Çağatay Avşar'ı Ankara'da antrenman yaparken dikkatsiz özensiz ve insafsızca hareket eden ve aşırı hız yapan sürücülerin neden olduğu trafik kazasında kaybettik. Bunlar üstelik çarptıkları arkadaşımızı bir yol kenarında bırakıp gidecek kadar insafsızdılar. Trafik içinde araçların hakimiyetine son verecek, yaya, bisikletli tüm insanlara eşit yolda bulunma hakkı sağlayacak yapıların ve yolların yapılması en büyük amacımızdır. Dün bisiklet camiasının önemli isimlerinden Süleyman Şartır'ı kaybettik. Bisiklet camiasında naif kişiliği ve Türkiye'de turculuğun gelişmesinde büyük katkıları olan sevgili ağabeyimizi kaybetmenin acısını yüreğimizde taşırken; pedallarımız ondan aldığımız bisiklet sevdası ile onun anısına dönecektir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ``Gökova Pedallarımın Altında'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement