Gökpınar Gölü Dalış Turizmine Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

Gökpınar Gölü Dalış Turizmine Kapatıldı

Gökpınar Gölü Dalış Turizmine Kapatıldı

Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü, turkuaz rengi ve berrak suyuyla ünlü bir doğal güzellik olarak biliniyordu. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aldığı kararla göl, kesin korunacak hassas alan ilan edildi ve dalış turizmine kapatıldı. Gölde 23 yıldır dalış turizmine hizmet veren bir spor kulübü de bu karardan etkilendiğini açıkladı. Sivas Turizm Derneği Başkanı ise gölde yapılan dalışların önemli bir sportif faaliyet olduğunu ve bu durumun üzüntü verici olduğunu belirtti.

05.02.2024 16:09  Güncelleme: 06:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ın Gürün ilçesinde, turkuaz rengi ve berrak suyuyla 'doğal akvaryum' olarak nitelendirilen Gökpınar Gölü, dalış turizmine kapatıldı.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta, turkuaz rengi ve berrak suyu ile turistlerin uğrak yeri olan Gökpınar Gölü, 2021 yılında 'Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak ilan edildi. Dört mevsim su sıcaklığının 11 derece olduğu, 1470 metre rakımda ve 10 metre derinliğindeki göl, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aldığı son kararla 'kesin korunacak hassas alan' olduğu gerekçesiyle dalış turizmine kapatıldı.

Gölde 23 yıldır dalış turizmine ev sahipliği yapan Yıldız Doğa Sporları Spor Kulübü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Birçok anımızın olduğu, dalış camiasının göz bebeği, artık bizlere bu konuda hizmet vermeyecektir. Bugüne kadar tanıştığımız, birlikte güzel dalışlar yaptığımız değerli dalgıçlar, su altıyla bizimle tanışan öğrencilerimiz için teşekkür ederiz. Dalış için yeni yerler arayışımız sürüyor. İç sularımızdaki dalışa uygun yerleri keşfetmeye hazırız. Çok yakında sizlerle paylaşacağımız bir nokta üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" denildi.

Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, gölde artık dalışın yapılamayacak olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Bu gölü dışarıdan görenler olduğu gibi, bir de bu işin sportif faaliyeti ve dalış anlamında önemli bir rolü vardı. Oraya da belli dönemlerde dalgıçlar dalıyordu. Gölün esas, altındaki o güzelliği herkes gördü" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökpınar Gölü Dalış Turizmine Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement