'Gökyüzünden Bathonea" Adlı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Güncel

'Gökyüzünden Bathonea" Adlı Fotoğraf Sergisi

\'Gökyüzünden Bathonea" Adlı Fotoğraf Sergisi

Adana'da gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta ölen en iyi akrobasi pilotlarından, Murat Öztürk anısına "Gökyüzünden Bathonea" adlı sergi açıldı.

09.01.2014 19:40  Güncelleme: 09:43

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Vali Mutlu, geçen yıl Adana'daki gösteri uçuşu sırasında uçağının düşmesi sonucu ölen hava fotoğrafçısı ve akrobasi pilotu Murat Öztürk'ün fotoğraflarının yer aldığı "Gökyüzünden Bathonea" adlı sergiyi açtı.

İstanbul İl Özel İdaresi binasında düzenlenen sergide Vali Mutlu, Murat Öztürk'ün, Küçükçekmece'de 2007'de başlatılan kazılarda ortaya çıkan Bathonea Antik Kenti'ni havadan görüntülediği fotoğrafları inceledi.

Vali Mutlu, Öztürk'ün eşi Nilgün Öztürk ve kızı Pelin Öztürk'e, "Murat Bey çok önemli işler yaptı, ölümüne çok üzüldük" dedi.

Sergiye katılanlara, Bathonea Antik Kenti'ndeki kazıların anlatıldığı bir belgesel izletildi. Belgeselde, Yrd. Doç. Dr. Şengül Aydıngün başkanlığında 2007'den bu yana Küçükçekmece'de gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkarılan Bathonea Antik Kenti'nde M.Ö 2 binli yıllardan kalma eski Hitit dönemine ait kadın ve erkek heykelciklerinin bulunduğu, neolitik dönemin izlerine rastlandığı anlatıldı. Bathonea Antik Kenti'nin, dünyanın en önemli 10 kazı çalışmasından biri olduğunun vurgulandığı belgeselde, antik kentin havadan fotoğraflarını çekerek ölümsüzleştiren Murat Öztürk'e teşekkür edildi.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan Vali Mutlu, Anadolu'nun en büyük uygarlıklarından birinin izlerine Bathonea Antik Kenti'nde rastlanmasının sevindirici olduğunu, Hitit izlerini burada görmenin şehrin tarihi açısından önem arz ettiğini söyledi.

Bathonea Antik Kenti'nde heyecan verici şeyler yaşadıklarını belirten Mutlu, bu kıymetli kaynağı ortaya çıkaran Yrd. Doç. Dr. Aydıngün ve ekibine teşekkür etti. Vali Mutlu, Atatürk'ün, "İstanbul, tarihimizin çeyiz sandığıdır" sözünü hatırlatarak, "Bu çeyiz sandığından daha nice zenginlikler çıkacaktır" dedi.

Vali Mutlu, Murat Öztürk'ün de Bathonea Antik Kenti'ne katkısı bulunduğunu bildirdi.

Mutlu, daha sonra Yrd. Doç. Dr. Aydıngün, Öztürk'ün eşi Nilgün Öztürk, kızı Pelin Öztürk ve bazı davetlilerle sergiyi açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gökyüzünden Bathonea' Adlı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement