Gölcük'te Muhtarlar Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Gölcük'te Muhtarlar Günü Kutlandı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

19.10.2017 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Anıtpark'taki törene, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakamı Altıntaş, burada yaptığı konuşmada, muhtarlıkların demokrasinin tam anlamıyla yaşandığı kurumlardır olduğunu söyledi.

Hizmetlerin muhtarlar kanalıyla gerekli yerlere ulaştırıldığını ifade eden Altıntaş, "Bu sistem bize Osmanlı'dan gelen örnek bir kuruluştur. Bu sistemi dünyada bir çok ülke bizden alarak kullanmıştır. Vatandaşın ilk başvurabileceği kurum hep muhtarlar olmuştur. Vatandaş muhtarlara güveniyor. Muhtarlarımızın konumu da her geçen gün daha kuvvetleniyor. Eksikler de yeni düzenlemelerle ortadan kaldırılacak. Ekonomik olarak iyileşmeler var. Muhtarlarımız devletimin halka açılan ilk elidir. Çünkü vatandaşlarımızın ilk uğradığı kurum muhtarlıklardır." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ellibeş ise kendisinin de muhtar çocuğu olduğunu, bu nedenle muhtarların hangi şartlarda çalıştıklarını iyi bildiğini belirterek, "Muhtarların 24 saat halkın derdiyle dertlenen, onların sıkıntılarını çözen bir kimlikleri vardır. Muhtarlık gönül işidir ve elinde sadece bir mührü vardır. Ben görev sürem boyunca muhtarlarımızla birlikte ilçemizi yönettim. Her zaman bana destekçi oldular, bende onların yanında oldum. Sorunları aktardılar, çözümü içinde çaba sarf ettiler. Bu noktada zorlu görevde hepinize başarılar diliyorum. Sizleri gönülden destekliyorum." diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral da muhtarlığın gönül işi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Köyünün, mahallesinin anası, babası, ablası ve ağabeyidir. Herkesin sırdaşıdır, ailesi ile paylaşamadığı konuların paydaşıdır. Her türlü sorunun çözümünde yol göstericidir ve vatandaşa göre aksi kabul edilemez. Muhtarlar secildikler gün itibarı ile ellerine verilen bir mühürle ve yanında onlarca konu ve görevle karşı karşıyadır. Bir meslek olmadığı için bir okulu yoktur. Sorumluluğu çok ama yetkisi olmayan muhtarlarımız için genelgeler ile bazı değişiklikler yapılsa da günümüz şartlarına ve 21. yüzyıla yaraşır kanunların ivedilikle çıkarılması gerekliliğini düşünüyor ve bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölcük'te Muhtarlar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement