Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Görevine İade Edildi - Son Dakika
Güncel

Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Görevine İade Edildi

Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Görevine İade Edildi

Hakkında yürütülen bir soruşturmadan dolayı 2010 yılında görevinden uzaklaştırılan Bodrum'un Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, İçişleri Bakanlığı'nca görevine iade edildi.

27.12.2012 16:38

Hakkında yürütülen bir soruşturmadan dolayı 2010 yılında görevinden uzaklaştırılan Bodrum'un Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, İçişleri Bakanlığı'nca görevine iade edildi.

Göreve iadesi, Bodrum Kaymakamlık makamında Kaymakam Mehmet Gödekmerdan tarafından Kaynar'a tebliğ edildi. Kaymakam Gödekmerdan, göreve iade yazısını Kaynar'a teslim etti.

Gödekmerdan, yaklaşık 2 yıldır görevinden açıkta bulunan Göltürkbükü Belediye Başkanı'nın İçişleri Bakanlığı'nın göreve iade kararı ile bugünden itibaren yeniden görevine başladığını söyledi.

Kararı Kaynar'a tebliğ ettiklerini anlatan Gödekmerdan, "İnşallah beldemiz başta olmak üzere insanlarımıza, memleketimize hayırlı olur. Belediye başkanımıza görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar ise iade yazını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, görev süresi dışında kaldığı zaman içerisinde siyasetteki eksikliklerini ve hatalarını gördüğünü kaydetti.

Görevde olmadığı zaman zarfında her şeyi yakından takip ettiğini anlatan Kaynar, şöyle konuştu:

"Görev sürem içerisinde eksikliklerimizi tamamlayarak eski heyecanımız ve hızımızla yola devam edeceğiz. Bu arada İçişleri Bakanlığımıza, Muğla Valiliğimize ve Bodrum Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. Bodrum Kaymakamımızın destekleriyle bu görevi hep birlikte yürüteceğiz. Hiç kimseye kırgın değilim. Eskiden nasılsa şimdi de tüm halkı kucaklayacağım. Böylece aradaki boşluğun kapatıp yanlışlık yapmadan görevimi sürdüreceğim."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in imzası bulunan yazıda, "Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar'ın görevden uzaklaştırılmasına neden olan davaların üçü dışında sonuçlanmış olması, devam eden davaların sonuçlanan davalarla aynı konuda olması ve görevden uzaklaştırma kararının devamında kamu yararının bulunmaması nedeniyle 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesi gereğince görevine iadesinin uygun olacağı" ifadeleri yer aldı.

-Olay

Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, 13 Ekim 2010'da İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen "İmarda usulsüzlük, rüşvet, haksız mal edinme, devletin otoritesini zaafa uğratma" gibi suçlamalardan dolayı geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Görevine İade Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement