Göp'den Türkiye Gazeteciler Sendikasıyla Dayanışma Mesajı - Son Dakika
Güncel

Göp'den Türkiye Gazeteciler Sendikasıyla Dayanışma Mesajı

Göp\'den Türkiye Gazeteciler Sendikasıyla Dayanışma Mesajı

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanı Orhan Birgit, Türkiye Gazeteciler Sendikası'yla dayanışma mesajı yayınladı.

20.02.2012 17:32

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanı Orhan Birgit, Türkiye Gazeteciler Sendikası'yla dayanışma mesajı yayınladı.

Birgit yayımladığı mesajda, Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun ana bileşenlerinden birisi olan Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Türkiye'de hem bir sınıf örgütü hem de bir meslek örgütü olarak faaliyet gösteren ender çok işlevli sivil toplum örgütlerinin başında yer aldığını söyledi. Birgit, gazetecilik mesleğinin dürüstçe ifa edilmesinin giderek güçleştiğini, siyasal iktidara biat ve itaat etmeyen gazetecilerin darbe dönemlerini dahi aratan ağır itham ve baskılar ile diz çöktürülmeye çalışıldığını belirterek, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın bu zulümlere boyun eğmeyen, dik ve haysiyetli duruşuyla, gazetecilik mesleğinin yüzünü ağarttığını söyledi. Birgit mesajında şunları kaydetti:

"Ancak hiçbir başarının cezasız kalmadığı güzel Türkiyemizde, Türkiye Gazeteciler Sendikası da, bu onurlu duruşunun bedelini ödemekte ve Türkiye Gazeteciler Sendikası yönetimi, zamanlaması son derece manidar olan birtakım haksız itham ve saldırılar ile karşı karşıya bırakılmaktadır.

Bu haksızlıklara karşı Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak çok açık ve net bir ifadeyle, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi şahsiyetli ve karakterli bir meslek örgütüyle aynı yolda omuz omuza yürümekten büyük bir onur duyduğumuzu ve Sendika Yönetimiyle tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Göp'den Türkiye Gazeteciler Sendikasıyla Dayanışma Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement