Göreme'de Geleneksel Yemekler Yarıştı Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde Belediyenin Organizasyonu ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun Destekleri Gerçekleştirilen 10'uncu Geleneksel Göreme Yemek Festivali'nde Çeşitli Yemekler Yarıştı. - Son Dakika
Güncel

Göreme'de Geleneksel Yemekler Yarıştı Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde Belediyenin Organizasyonu ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun Destekleri Gerçekleştirilen 10'uncu Geleneksel Göreme Yemek Festivali'nde Çeşitli Yemekler Yarıştı.

Göreme\'de Geleneksel Yemekler Yarıştı Nevşehir\'in Göreme Beldesi\'nde Belediyenin Organizasyonu ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile Türkiye Aşçılar Federasyonu\'nun Destekleri Gerçekleştirilen 10\'uncu Geleneksel Göreme Yemek Festivali\'nde Çeşitli Yemekler Yarıştı.

Göreme El Sanatları Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bölgenin kültürel geçmişinde vazgeçilmeyen bir öneme sahip yöre mutfağının, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde aktarılması ve geçmiş kültür mutfak kültürünün yaşatılması amacına yönelik düzenlenen yemek festivalinin her geçen yıl büyük ilgi ile izlendiğini belirtti.

23.10.2011 12:03

Göreme El Sanatları Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bölgenin kültürel geçmişinde vazgeçilmeyen bir öneme sahip yöre mutfağının, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde aktarılması ve geçmiş kültür mutfak kültürünün yaşatılması amacına yönelik düzenlenen yemek festivalinin her geçen yıl büyük ilgi ile izlendiğini belirtti. Kültürel geçmişin en önemli parçalarından biri olan yemek kültürünün bölgenin turizm gelişmişliğinin bir parçası olduğuna inandıklarını ifade eden Cingil, geleneksel yemekleri bugünlerde ve gelecekte de yaşatabilmenin görevleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz de 30 bine ulaşan yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin kültürel turizm alanında en önemli milli servetlerinden birine sahip olan Kapadokya bölgesinin kültürel geçmişinde önemli yer tutan mutfağının bu tür etkinliklerle hak ettiği noktaya ulaşacağına inandığını belirtti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da 12 aya yayılan kültürel turizmin en önemli temel merkezlerinden birini oluşturan Kapadokya bölgesinde oldukça zengin yapıdaki mutfak kültürünün yaşatılması için çaba harcanması gerektiğine inandıklarını belirterek, hem ülke mutfağı hem de bölgenin yöresel mutfağını dünya insanları ile paylaşmanın gerekli olduğunu ifade etti.

Türkiye Aşçılık Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Riga Turizm ve Ticaret Okulu, Mutfak Dostları Derneği ve Kapadokya Aşçılar Federasyonu'ndan oluşturulan 5 kişilik jüri, yarışmaya katılan 57 kadın ve erkek tarafından yapılan çorba, ana yemek ve tatlılar kategorisindeki 60 yemeği görüntü, yemek kıvamı, pişme oranı ve kıvamın yemeğe uygunluğu gibi noktalarda değerlendirmeye aldı. Yaklaşık 2 saat süren değerlendirmeler sonrasında 3 ana dalda düzenlenen yemekler arasından dereceye girenler belirlendi. Buna göre, 'çorba' dalında, patates çorbası ile Hatice Çankaya birinciliği elde ederken, dil beyin çorbası ile Nevin Akdemir ikinci ve çömlekte bulgur çorbası ile Fatma Keleş üçüncü oldu. 'Ana yemek' dalında çirleme yemeği ile Nurten Büyüksaraçoğlu birinci olurken, köftedokya etsiz çiğ köfte yemeği ile Nevzat Uzun ikinci ve lahana sarması ile Ayşe Özgür üçüncü oldu. Tatlı dalında ise Nuray Çopur birinciliği kazanırken, Tülay Aktaş ikinci ve Fatma Güler de üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göreme'de Geleneksel Yemekler Yarıştı Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde Belediyenin Organizasyonu ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun Destekleri Gerçekleştirilen 10'uncu Geleneksel Göreme Yemek Festivali'nde Çeşitli Yemekler Yarıştı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement