Görme Engelli Genç Ailesi Tarafından Evden Atıldı - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Genç Ailesi Tarafından Evden Atıldı

Tuzla'da ikamet eden görme engelli 23 yaşındaki Erkan Karakuş, ailesi tarafından kardeşlerini rahatsız ettiği gerekçesiyle sokağa atıldığını iddia etti.

15.08.2014 08:39  Güncelleme: 16:11

Karakuş, Kadıköy'deki Beşiktaş iskelesinin olduğu meydanda, yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Altı Nokta Körler Derneği Futbol Takımı sporcularından olduğunu belirten Karakuş, yüksek hızlı trende elektrik işçisi olarak çalışan babası Hacı Karakuş'un, dün akşam antrenmanda olduğu sırada telefonla arayarak, evi terk etmesini istediğini söyledi.

Babasının gerekçe olarak 4 kardeşi ve üvey annesini rahatsız ettiğini öne sürdüğünü ifade eden Karakuş, "Evden bavulumu alarak geceyi geçirmek için Kadıköy'e geldim. Çünkü Tuzla, gece tenha ve tehlikeli. Karanlıkta başıma bir şey gelmesinden endişelendim. Buraya gelme sebebim daha kalabalık olması" dedi.

Manisa'da oturan öz annesi ve ablasını arayıp durumu anlattığını dile getiren Karakuş, onların da "Evde yer yok!" diyerek kendisini kabul etmediğini kaydetti.

KARAKUŞ: KALABİLECEK BİR YER İSTİYORUM

Gündüzleri bir derneğe ait gazeteleri satarak para kazandığını anlatan Karakuş şöyle devam etti:

"Ben şimdi hayırsever insanlardan yardım istiyorum. Kalabilecek bir yer istiyorum. Bugün ablam aradı, babam ablamla konuşmuş, kardeşimin çalıştığı yere gidip onu rahatsız ediyormuşum. Çalışmasını engelliyormuşum. Halbuki öyle bir şey yok. İşten geldiğimde onun yanına gidip bir şeyler yiyip paramı ödeyip, evime gidiyordum. Oraya gitme nedenim de benim indiğim yerle evim uzak, görme engelliyim. Mecburen kardeşimden yardım istemek zorundayım. Sokakta kaldım yapacak bir şeyim yok. Yurda yerleştirecekler beni. Orada da yaşamak istemiyorum, yurt hayatını duydum. Şu an kalacak bir yer istiyorum. O yüzden yetkililerden yardım istiyorum."

Görme Engelli Genç Ailesi Tarafından Evden Atıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Genç Ailesi Tarafından Evden Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement