Görme engelliler için kitap okuma etkinliği - Son Dakika
Güncel

Görme engelliler için kitap okuma etkinliği

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezince düzenlenen "Bana Bir Dakika Kitap Okur musun" adlı etkinlikte, yoldan geçen vatandaşlar ve esnaf görme engellilere...

16.11.2013 16:24

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezince düzenlenen "Bana Bir Dakika Kitap Okur musun" adlı etkinlikte, yoldan geçen vatandaşlar ve esnaf görme engellilere kitap okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, basın mensuplarına etkinlik hakkında bilgi verdi. Altınokta Körler Derneği Kayseri Şubesi ile görüşerek görme engelli vatandaşları Bankalar Caddesi'ndeki Gençlik Merkezi önüne getirdiklerini belirten Eskici, "Görevli genç arkadaşlarımız, ellerindeki 'bir dakika' yazılı dövizlerle yoldan geçen vatandaşların ve bölgedeki esnafın yanına giderek 'görme engelli insanlara bir dakika boyunca kitap okumak ister misiniz?' şeklinde soru yöneltiyor. Kabul eden vatandaşlarımız ve esnafımız, kurduğumuz masalarda ayakta veya oturarak görme engelli insanlara bir dakika boyunca kitap okuyor" diye konuştu.

Okunan kitabın, görme engellilerce okuyan kişiye hediye edildiğini dile getiren Eskici, "Bu sayede toplumda hem görme engellilere yönelik hem de kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına yönelik duyarlılık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

Eskici, kitap okuma taleplerine, vatandaşların büyük çoğunluğunun olumlu yaklaştığını söyledi.

Sokakta görme engellilere kitap okuyan üniversite öğrencisi Rabia Karaağaç ise "Görmeyen insanlara göz olmak çok güzel bir duygu. Ben de arkadaşlarımıza kitap okudum. Onlar da ben de çok mutlu oldum. Herkesten aynı duyarlılığı bekliyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin sonunda vatandaşlara ve görme engellilere aşure ikram edildi.

Görme engelliler için kitap okuma etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme engelliler için kitap okuma etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement