Görme, Konuşma ve İşitme Engelli Ahşap Ustası Yaptıklarıyla Büyülüyor - Son Dakika
Güncel

Görme, Konuşma ve İşitme Engelli Ahşap Ustası Yaptıklarıyla Büyülüyor

Görme, Konuşma ve İşitme Engelli Ahşap Ustası Yaptıklarıyla Büyülüyor

Dünyanın ilk ve tek görme, işitme ve konuşma engelli ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal, ahşabın ruhuna dokunuyor.

02.12.2015 11:46

Dünyanın ilk ve tek görme, işitme ve konuşma engelli ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal, ahşabın ruhuna dokunuyor. Ahşaba hayal ettiği her şekli verebilen Köksal, görenleri hayretler içinde bırakıyor. 3 çocuk babası Köksal, eşiyle kendi aralarında geliştirdikleri özel bir dokunma diliyle kendini ifade ediyor.

Küçükçekmece Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında dünyanın ilk ve tek görme, işitme ve konuşma engelli ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal'ın "Mucizevi Bir Aşk Öyküsü" ismini verdiği ahşap sergisine ev sahipliği yaptı. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ahşap maket sergisine Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hiçbir yardım almadan ahşabı tümüyle kendi çabasıyla şekillendiren Köksal, sergide gösterdiği canlı performansla izleyenleri hayretler içerinde bıraktı.

EŞİYLE GELİŞTİRDİKLERİ DOKUNMA DİLİ İLE ANLAŞIYOR

Ahşabı hayal gücüyle şekillendiren ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal, 26 yaşında geçirdiği ateşli bir hastalık yüzünden gözlerini kaybetti. O günden sonra onun gören gözleri olan eşi Ümran Köksal, eşinin yanından bir an olsun ayrılmadı. Aralarında geliştirdikleri özel bir dokunma dili sayesinde sorunsuz anlaşabilen Köksal çifti, görenlerde hayranlık uyandıracak bir sevgiyle birbirine bağlı.

"ARALARINDA KULLANDIKLARI ANLAŞMA YÖNTEMİ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ"

Ali Şerafettin Köksal'ın başarılarıyla ve azmiyle kendisini çok etkilediğini belirten Başkan Temel Karadeniz, "Birkaç gün önce kendisini ziyaret ettim ve yaptıklarını görünce çok şaşırdım. Bu eserlerin hepsini kendisi yapıyor. Belki biraz uzun sürüyor ama müthiş bir sabır istiyor. Kendisinden rica ettik bugün bizler için canlı bir performans sergiledi. Ali Şerafettin Bey'in eşiyle aralarında inanılmaz bir aşk var. Kendilerinin geliştirdiği bir dokunma dili ile konuşuyorlar aralarında ve bu dil sayesinde aktarılmak istenenleri doğru bir şekilde anlatabiliyor. Kendileri oluşturmuş aslında bu dili, bu da biz çok etkiledi. Biz bugün Ali Şerafettin Bey üzerinden engellilerin hayata tutunmak için ne kadar sebebi olduğunu da göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SEVİNCE, SAYINCA AŞILAMAYACAK ENGEL YOK"

Eşiyle severek evlendiklerini belirten Ümran Köksal, "Eşim 26 yaşında kadar görüyordu. Gözlerini kaybedince çok büyük bunalım atlattı. Gözleri görürken dudak okuyordu. Bana işaret dilini öğretti. Sevince sayınca aşılamayacak bir engel yok, birlikte başardık. Sanata yöneldi. Bu şekilde bu engelleri aştık. Beraber çalışıp emekli olmayı hayal ediyorduk, 3 tane de çocuğumuz var. Nereye gitsek görmüyor, duymuyor deyince acıyarak baktılar. Her şeye dokunurdu, dokunarak keşfederdi. Kuş kafesinden gece lambası yapmıştı çok güzel ilk olarak. Ben aklıma ne geldiyse ona söyledim o yaptı" şeklinde konuştu.

"EŞİMİN EN BÜYÜK HAYALİ CUMHURBAŞKANIMIZI TANIMAK"

Eşinin en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak olduğunu belirten Köksal, "Cumhurbaşkanımızın başarılılarını anlatıyorum eşime, bu sefer daha fazla görmek istiyor. Onu tanıyıp ondan fikir almak istiyor. Ankara'ya gittik ama başka yerde olduğu için göremedik kendisini. Çok fazla görmek ve dokunmak istiyor. Üzülme, Cumhurbaşkanımız bir gün seni bulacak diyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme, Konuşma ve İşitme Engelli Ahşap Ustası Yaptıklarıyla Büyülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement