Grizu Faciasında Ölen 19 Madencinin Yakınları Bursa'ya Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Grizu Faciasında Ölen 19 Madencinin Yakınları Bursa'ya Yürüyor

Grizu Faciasında Ölen 19 Madencinin Yakınları Bursa\'ya Yürüyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki kömür ocağında 2 yıl önce meydana grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 madencinin yakınları, olayın yıl dönümünde Bursa'ya yürüyüş başlattı.

09.12.2011 14:18

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki kömür ocağında 2 yıl önce meydana grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 madencinin yakınları, olayın yıl dönümünde ölenleri anmak ve 22 Aralık'ta yapılacak duruşmaya dikkat çekmek için Bursa'ya yürüyüş başlattı.

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bulunan Bükköy Madencilik'e ait kömür ocağında, 10 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında 19 madenci öldü. Facianın ardından Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın geçen ay yapılan duruşmasında savcı, davada tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ile yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan, Kasım Karataş, Taşeron Fahrettin Şolpan, İşletme Müdürü Hayrettin Çelik ve Ocak Şefi Bayram Erdoğan hakkında, "Taksirle Birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

40 KİŞİ YÜRÜYOR

Mustafakemalpaşa'da ölen madenci yakınlarının da aralarında olduğu 40 kişi hem ölenleri anmak hem de 22 Aralık'ta yapılacak karar aşamasına gelen duruşmaya kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla ilçeden Bursa'ya doğru yürüyüşe başladı. CHP, MHP İlçe Başkanları ve Muhtarlar Derneği'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği madenci yakınlarının eylemi, saat 11.00 da Mustafakemalpaşa Heykel Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Yürüyüşte, "Bu dava bizim davamız değil tüm madencilerin davası", "Suçlular cezasını çeksin", "Maden ocaklarında şartlar düzelsin, çalışanlar ölmesin, aileler gözyaşı dökmesin." pankartları açıldı.

"KANAYAN YARAMIZI HAKİMLER DURDURABİLİR"

Grizu patlamasında ölen Murat Hanay'ın ağabeyi Nihat Hanay yaptığı açıklamada amaçlarının maden şehitlerini anmak olduğunu söyledi. Sorumluların en ağır cezayı alması için ellerinden ne gerekirse yapacaklarını belirten Hanay, "Hukuki davamız devam ediyor. Bu bizim kişisel meselemiz değil, bizim canımız yandı. Yitirdiklerimiz geri gelmeyecek ama maden ocaklarında patlamaların tekrar yaşanmamasını istiyoruz. Bizim kanayan yaramızı hekimler değil hakimler durdurabilir." dedi.

Yürüyüşün yarın Heykel Semti'nde Atatürk Anıtı'na çelenk koyularak sonlandırılacağı belirtildi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grizu Faciasında Ölen 19 Madencinin Yakınları Bursa'ya Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement