Gül, Şeyh Zayed Camii'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Gül, Şeyh Zayed Camii'ni Ziyaret Etti

Gül, Şeyh Zayed Camii\'ni Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın sayılı büyük camilerinden biri olan Şeyh Zayed Camii'ni ziyaret etti.

30.01.2012 12:40

Resmi bir ziyaret için gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın sayılı büyük camilerinden biri olan Şeyh Zayed Camii'ni ve ardından Abu Dabi Büyükelçiliğimizi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın sayılı büyük camilerinden olan Şeyh Zayed Camii'ne gelişinde caminin yanında yer alan, BAE'nin kurucusu, 2004'te vefat eden eski Devlet Başkanı Şeyh Zayed Bin Sultan El Nahyan'ın anıt mezarını ziyaret etti.

ATTAT HASAN ÇELEBİ'NİN CAMİYE KATKILARI

Şeyh Zayed Camii'nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, yetkililerden cami hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Sahibi Hattat Hasan Çelebi'nin eserlerinin de yer aldığı camide, Hasan Çelebi, Cumhurbaşkanı Gül'e eserleri hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'e ziyaretinde eşi Hayrünnisa Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek ile BAE Ekonomi Bakanı Sultan Bin Said Monsuri eşlik etti.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNİ ZİYARET

Buradaki programının ardından Abu Dabi Büyükelçiliği'ne giden Cumhurbaşkanı Gül, Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay'dan bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül, Şeyh Zayed Camii'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement