Eğitim Öğretim Yılı Planlama Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Öğretim Yılı Planlama Toplantısı Düzenlendi

Eğitim Öğretim Yılı Planlama Toplantısı Düzenlendi

Gümüşhane'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Planlama Toplantısı yapıldı.

28.09.2013 14:30  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı planlama toplantısı gerçekleştirildi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş yaptığı açılış konuşmasında, "2013-2014 Eğitim Öğretim yılı başlamış bulunmaktadır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz plan dâhilinde devam etmektedir. Ücretsiz ders kitapları dağıtılmış, adrese dayalı eğitim kurumu olmayan yerlerin planlaması yapılmış, 186 yerleşim yerinden 182 araçla taşıma yapıyoruz. Yatırım ve onarımlar plan dâhilinde devam ediyor. 55 okulumuzda mantolama tamamlanmıştır. SODES, ÖDES ve AB projelerimiz devam ediyor. 19,720 öğrencimizle Gümüşhane'de eğitim sorunsuz olarak devam etmektedir. Öğretmen ihtiyacımız giderilmiştir. Her yaptığımız çalışmada büyük desteklerini gördüğümüz Sayın Valimiz Dr. Yusuf Mayda'ya teşekkür ediyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor tüm eğitim ailemize üstün başarılar diliyorum" dedi.

Vali Dr. Yusuf Mayda; "Toplumun değişik katmanlarında, her düzeydeki yönetici, çalışan ve ara elamanların tümünün eğitimcilerin tornasından geçerek yetiştiğini belirtti. Başarılarla iftihar edildiğini, başarısızlıklarda ise faturanın eğitimcilere ve öğrencilere çıkarıldığını ifade eden Mayda, şunları söyledi: "Eğitimde akademik başarı kadar sosyal ve psikolojik başarı da çok önemlidir. Eğitimin yanında sosyal ve psikolojiye sahip olmayan gençlerin toplumu nereye götürebileceğini hep birlikte görebiliyoruz. Eğitimde il olarak iyi bir noktadayız. Bu boyutun yanında istatistiklerin zaman zaman bizi aldattığını da gözden kaçırmamız gerekiyor. Her çocuğumuz bizim açımızdan çok önemlidir. Gelişen ve büyüyen bir ülkeyiz, bölge ülkesi olmak durumundayız. Dünya üzerinde söz sahibi olması gereken bir ülkeyiz. O zaman bir çocuğu göz ardı etme gibi bir lüksümüz yoktur. Her birimiz kendi sorumluluk alanı içerisinde her çocukla ilgilenmek durumundayız. Dünyadaki gelişmeleri, teknolojideki yenilikleri göz önünde bulundurmak zorundayız. Çocukları değişen sisteme intibakı sağlanırken, eğitimcilerin psikolojik ve pedagojik anlamda yapacağı destekler kayda değer bir önem taşımakta, bu nedenle de eğitimcilerimizden fedakârlık beklediğimi de ifade etmek istiyorum." dedi

Toplantıya Gümüşhane Valisi Dr Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Meral Uçar, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldırım, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Köse İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kartakgül, Kürtün İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ak, Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş ve Mesut Olgun, Şube Müdürleri İbrahim Taş, Ahmet Tuncay, Murat Eskicioğlu, Nusret Bulut, İsmail Hayal, Abidin Merdan, Adem Doğan, Rasim Alkaç, Kemalettin Karabulut, Bülent Ağaç ve Aynur Bilgin, il genelindeki okul ve kurumların müdürleri katıldı.

Salonda bulunan okul ve kurum müdürlerinin soruları ilgili Şube Müdürü tarafından anında cevap verilerek toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın değerlendirme konuşması ile sonuçlandırıldı.

Kapanış konuşmasını yapan Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Meral Uçar; "Vali Yardımcısı olarak buraya ilk geldiğim günden beri hep duyduğum Gümüşhane eğitim alanında üstün başarılara sahip olduğuydu. Bu koordineli ve üstün başarılardan dolayı tüm eğitim çalışanlarını tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da aynı ekip ruhu ve çalışma azmi içinde Gümüşhane'mizin eğitim alanında başarı çıtasını en yükseğe çıkaracağız. Tekrar tüm idareci, okul ve kurum müdürü ve onların şahsında tüm eğitim çalışanlarımızı tebrik ediyor, yeni eğitim öğretim yılının hayırlar ve başarılar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitim Öğretim Yılı Planlama Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement