Gümüşhane'de Nüfus Artışı Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Nüfus Artışı Çalışmaları

Gümüşhane\'de Nüfus Artışı Çalışmaları

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerini Gümüşhane merkezi ile birleştireceklerini söyledi.

27.12.2016 14:54

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerini Gümüşhane merkezi ile birleştireceklerini söyledi.

Vali Memiş, halk eğitim merkezi salonunda düzenlenen Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimleri ile muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, muhtarlar ile sürekli istişare halinde olduğunu belirtti.

Zigana turizm merkezinde kayak sezonunun başladığını hatırlatan Memiş, "Gümüşhane'nin tüm yaylalarının ve tüm köylerinin öykündüğünüz yerlerden aşağı kalır tarafı yok. Ayder'e, Uzungöl'e gidiyoruz. Burnumuzun dibinde 20 dakikada ulaşabileceğimiz Zigana var, Limni Gölü var. Kendi değerlerimizin farkında değiliz. Herkes dersine iyi çalışacak." diye konuştu.

Vali Memiş, belediye başkanlarının son günlerde nüfus artışı için uğraştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu konu önemli. Yazın köylerimiz tıklım tıklım. Kışın kimse yok ama yazın 2 katına çıkıyor. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız, yaz aylarını köylerinde geçiriyor. Biz onlara ev yapma imkanı sağlayacağız. Yazın 300 bin oluyor belki nüfusumuz. Yılın en az yarısını Gümüşhane'de yaşıyorsa, 'vatandaşlarımız, Gümüşhane'de ikamet ediyor' şeklinde yazılmasının hukuken ve idari olarak hiçbir sakıncası yoktur."

Memiş, Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerini Gümüşhane merkezi ile birleştireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu üç köyü mutlaka il merkezine dahil edecek, ilimizi büyüteceğiz. Bu devletin meselesidir. Bu belediyeden çok bizim meselemizdir. Bu zorunlu olarak değil, gönül rızasıyla olsun. Belediyemiz de buralara iyi hizmet edecek. Artık bu üç köyün çöplerini Gümüşhane Belediyesi alıyor. Sizler de yardımcı olun bize nüfusumuzu artırmamız, ilimizi büyütmemiz lazım."

Konuşmasında ayrıca, Gümüşhane'de ceviz eylem planı kapsamında 50 bin ceviz fidanı dikileceğini kaydeden Memiş, şöyle devam etti:

"Fidanlarımızın çoğu geldi. Bu fidanları ferro-fernette denilen Mayıs ayından sonra çiçek açan fidanların 30 bini hazır. 2017 Kasım'da 20 bin fidanı dikeceğiz. Bu fidanların toprak tahlili yapılmış, damla sulama sistemi ve havuz sistemi kurmuş çiftçilerimize vereceğiz. 'Dostlar alışverişte görsün' işi değil, bu iş profesyonel bir iş. Türkiye'nin en iyi pestil-kömesini biz üretiyoruz. Pestil-kömeyi standarda kavuşturuyoruz. Tebliğ hazırlanması için yazımızı yazdık ve Tarım Bakanlığına müracaatımızı yaptık. Pestil-kömenin standartlarını biz belirleyeceğiz. 5 ile 10 yıl içinde 1 kilogram dahi cevizi dışarıdan satın alınmayacak."

Konuşmaların ardından Gümüşhane'de Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimlerimi yapıldı.

Yapılan gizli oylamada Tamzı Köyü Muhtarı Alim Yılmaz, Gümüşhane'de Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildi.

Toplantıya, Defterdar Turan Kemer, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Vakıf Müdürü Aytekin Türkyılmaz, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Nüfus Artışı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement