Gümüşhane - Zigana Da Şenlik Var - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane - Zigana Da Şenlik Var

Gümüşhane - Zigana Da Şenlik Var

Gümüşhane'nin Torul İlçesinde Düzenlenen 5'inci Zigana Dağı Kış Şenliği Yapıldı.

27.02.2011 18:02

GÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesinde düzenlenen 5'inci Zigana Dağı Kış Şenliği yapıldı.Zigana Dağ Tesisleri'nde düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, "Dünyada küresel ısınmanın birçok bölgeyi, birçok ülkeyi farklı iklimlere taşıdığını görüyoruz. Ancak bölgemiz en az etkilenen yerlerden birisidir. Bu bölgenin değerini bilmeliyiz. Zigana Dağı Turizm Merkezi gibi, ilimizdeki Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Planlama çalışmaları onay aşamasında. Çakırgöl Turizm Merkezi ile ilgili planlar tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yine bu bölgede, Zigana'da 16 bin metrekarelik yatırım alanını ilana çıkarıyor. Umut ediyorum, yeni yeni yatırımcılar bu bölgede yeni işyerleri açarlar. Yeni kayak merkezleri oluşur. Bu bölge, bu güzellikler hepimize daha yararlı, daha faydalı bir hal alır" dedi.

Karadeniz Bölgesi'ndeki turizm potansiyelini harekete geçirmek istediklerini belirten AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise, ?Samsun'dan başlamak üzere Doğu Karadeniz'deki illere 1'er milyon lira proje parası verildi. Doğu Karadeniz Master Planı üzerinde 3 - 4 yıldır Ankara'da çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kolbastı ekibinin gösterisiyle devam eden Kış Şenliği'nde yapılan halat çekme yarışında dereceye girenlere de Vali Salihoğlu tarafından ödül verildi. Gündüz bölümü yöresel sanatçıların türküleri ve horonla sona eren şenlikte akşam da kayakçıların meşaleli gösterileri yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane - Zigana Da Şenlik Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement