Gümüşhaneli Dağcılar Altınpınar Gölü'nde Kamp Kurdu - Son Dakika
Güncel

Gümüşhaneli Dağcılar Altınpınar Gölü'nde Kamp Kurdu

Gümüşhaneli Dağcılar Altınpınar Gölü\'nde Kamp Kurdu

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı Altınpınar Köyü sınırlarında yer alan Altınpınar Gölü'nde (Limni) kamp yaptı.

27.05.2014 11:22

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı Altınpınar Köyü sınırlarında yer alan Altınpınar Gölü'nde (Limni) kamp yaptı.

Zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle adeta büyülü bir görüntü oluşturan göl kenarında çadırlarını kurarak bir gece konaklayan toplam 16 sporcu, yemyeşil doğası ve güzellikleriyle eşsiz bir görünüm sunan bölgede gece yürüyüşü de gerçekleştirdi.

Önceki yıllarda da aynı bölgede kamp kuran GÜDAK üyesi sporculara eşlik eden Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Şube Başkanı Murat Akçay, bölgedeki turizm potansiyelinin hala fark edilemediğimi bir kez daha yerinde müşahede ettiklerini söyledi.

Orman içinden ilerleyerek gidilen gölün doğa tutkunu ve şehrin stresli ortamından uzaklaşmak isteyenler için çok önemli bir dinlenme merkezi olduğunu kaydeden Akçay, Gümüşhane'ye 37, Torul ilçesine 15 kilometre mesafedeki bu bölgenin B tipi Mesire Yeri olarak yıllar önce ilan edilip gelişim planlarının hazırlandığını fakat bugüne kadar tek bir çivi bile çakılmadığını gördüklerini belirtti.

Etrafı tamamen sarıçam ormanları ile çevrili gölün bin 880 metre rakımda yer aldığını tespit ettiklerini dile getiren Akçay, ayrıca gölün etrafında çok sayıda otantik yayla bulunduğunu da belirterek, bölgenin doğal güzellikleriyle görenleri büyülediğini dile getirdi.

Gölün bulunduğu alandaki dağda meydana gelen heyelan sonucu oluştuğuna dair köy halkının bilgi verdiğini ifade eden Akçay, bölge için hazırlanan gelişim planında kır gazinosu, basketbol ve voleybol sahası, çocuk oyun parkı, kameriyeler, seyir terasları, otopark ve piknik masaları gibi materyaller olmasına rağmen bugüne kadar hiçbirşey yapılmadığını üzülerek tespit ettiklerini söyledi,

Altınpınar köyüne kadar yolun oldukça güzel olmasına rağmen köyle göl arasında orman içinden geçen yolun oldukça tehlikeli olduğunu, en ufak bir yağmurda balçıklı yapısı nedeniyle hem araç geçişinde çok zorlanıldığını hem de yürümekte zorlanıldığını ifade eden Akçay, yayla turizminin revaçta olduğu günümüzde yöreyi turizme kazandırmak için geç kalınmamasını, öncelikle yolundan başlanarak 35 hektarlık alanda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Gerekli alt yapı çalışmalarının biran önce bitirilerek bölgenin Gümüşhane turizmine ve ekonomisine hızlı bir şekilde kazandırılması gerektiğini ve bu durumun kaçınılmaz olduğunu kaydeden Akçay, GÜSİAD olarak daha önceki açıklamalarında Gümüşhane'nin turizm konusunda elindeki zenginleri fark ederek bu yöne ivmelenmesi gerektiğini sık sık dillendirdiklerini, Doğu Karadeniz bölgesinde yükselen turizm pastasından Gümüşhane'nin hak ettiği payı alması için bu tür uyarıları sık sık yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhaneli Dağcılar Altınpınar Gölü'nde Kamp Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement