Günde 100'den Fazla Şüpheli Araç İhbarı Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Günde 100'den Fazla Şüpheli Araç İhbarı Yapılıyor

Günde 100\'den Fazla Şüpheli Araç İhbarı Yapılıyor

Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde 4'ü çocuk 9 kişinin şehit, 50'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrasında aranan bombalı araçlarla ilgili olarak Adana'da günde 100'den fazla şüpheli araç ihbarı yapıldığı bildirildi.

28.08.2012 11:00

Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde 4'ü çocuk 9 kişinin şehit, 50'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrasında aranan bombalı araçlarla ilgili olarak Adana'da günde 100'den fazla şüpheli araç ihbarı yapıldığı bildirildi.

Gaziantep'teki bombalı araç saldırısının ardından, istihbarat birimleri tarafından güvenlik birimleri uyarılarak değişik bölgelerde bombalı araçların olduğu yönündeki bilgiler üzerine polis teyakkuza geçerken vatandaşların da bu konuda duyarlılığı bir hayli arttı. Polis bomba yüklü araçların yakalanması için şehirlerde güvenliği artırıp aramalarını sıklaştırdı. Polis bu nedenle bir taraftan arama noktaları kurarken bir taraftan da park halinde şüpheli gördüğü her aracı titizlikle inceliyor. Adana'da duyarlı vatandaşlar da şüpheli gördükleri araçları 155 Polis İmdat'ı arayarak ihbarda bulunuyor. 155'e bir günde 100'den fazla şüpheli araç ihbarı geldiği öğrenildi. Polis bu ihbarları titizlikle değerlendiriyor.

Gaziantep'teki patlamanın ardından Adana'da yapılan ihbar ve yapılan aramalarda yaklaşık bin şüpheli araç kontrol edildiği öğrenildi. Şüpheli araçların yanı sıra patlamanın ardından her gün yaklaşık 10 şüpheli paket patlatılmaya başlandı.

Bomba yüklü araç ihbarının yanı sıra Gaziantep'teki patlamanın faili olarak aranan 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'i gördüğünü söyleyen vatandaşların da 155'i arayarak ihbarda bulunduğu bildirildi. "Bombacıyı gördüm" diyerek ihbarda bulunan vatandaşlarla irtibata geçen polisin hemen harekete geçip ihbarı titizlikle değerlendirdiği bombacıyı yakalamak için çalışma başlattığı belirlendi.

Daha önce 2 kez canlı bombanın polis merkezine saldırması sonucu çok sayıda şehit veren Adana'da en son 2007 yılında çifte bomba patlatıldığı daha sonra 2 kadın canlı bombanın yakalandığı, bir durağa konulan bombanın ele geçirildiği, lunaparka bomba koymak isteyen 2 kişinin de yakalandığı bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Günde 100'den Fazla Şüpheli Araç İhbarı Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement