Gündüz Kasap Reyonunda, Akşam Sokakta Müzisyen - Son Dakika
Güncel

Gündüz Kasap Reyonunda, Akşam Sokakta Müzisyen

Gündüz Kasap Reyonunda, Akşam Sokakta Müzisyen

Annesi ve 3 kardeşinin geçimini sağlayabilmek için bir marketin kasap reyonunda çalışan 22 yaşındaki Berivan Çelik, mesaisini tamamladıktan sonra Avcılar'da sokak müzisyenliği yapıyor.

07.08.2017 14:41

Annesi ve 3 kardeşinin geçimini sağlayabilmek için bir marketin kasap reyonunda çalışan 22 yaşındaki Berivan Çelik, mesaisini tamamladıktan sonra Avcılar'da sokak müzisyenliği yapıyor. Çelik, ailesi için bir yerlere gelmeyi, turizm alanında eğitim görmeyi istediğini söyledi.

Avcılar'daki bir marketteki kasap reyonunda çalışan Berivan Çelik, zaman zaman binalarda merdiven temizliğine giden annesi ve 3 kardeşinin geçimine destek sağlamak için ek iş yapmak zorunda olduğunu anlattı. Çelik, babasının kullandığı aracın 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza yapması ardından psikolojik dengesinin bozulduğunu, uyuyamaz hale geldiğini, alkole düşkünlüğünün başladığını annesine şiddet uygulaması üzerine tutuklandığını söyledi. Bu olayların ardından Tunceli'nin Hozat İlçesi'nden İstanbul'a göç ettiklerini, eğitimine ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Berivan Çelik, şöyle dedi:

"Gitar çalan Kastamonulu arkadaşım Erdal Mert'in önerisi üzerine marketten çıkınca ek iş olarak sokak müzisyenliği yapmaya başladım. Kürtçe, Türkçe, Zazaca söylüyorum. Kürtçe şarkılarım siyasi değil. Ailem için bir yerlere gelmeyi, müzikle, okulumu bitirmek istiyorum. Ses olarak çok ünlü olmama gerek yok. Ama kendimi insanlara duyurmak istiyorum. Avcılar'a geldikten 1 ay sonra bırakmak zorunda kaldım. Açık Lise'ye gidiyorum. Turizmcilik okumak istiyorum. Belediyeden tek; isteğimiz sadece bize karışmasınlar. Halk olarak geliyorlar bizi dinliyorlar, sosyal medyadan takip ediyorlar. İşyerimdekiler gören herkes 'Şarkı söyle' diyor. Müşterilerimiz de 'Sesini harcama, yarışmalara falan katıl' diyorlar."

Avcılar Belediye Havuz Meydanı'nda hafta sonları akşam, hafta içerisinde ise 22.00'den sonra Türkçe ve Kürtçe türkü söyleyen sesinin çok sayıda hayranı olan Berivan Çelik, çalıştığı markette 1.5 yıldan bu yana kasap reyonunda çalışırken birçok kez parmaklarını kestiğini, elden kayan kemiksiz eti doğramanın daha zor olduğunu anlatırken, "Bıçak kayarsa direkt karnıma gelebilir. Elimi kese kese artık alıştım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gündüz Kasap Reyonunda, Akşam Sokakta Müzisyen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement