Güney Çin Denizi'ndeki Tartışmalı Adalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güney Çin Denizi'ndeki Tartışmalı Adalar

08.01.2016 14:33

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, mülkiyet iddiaları nedeniyle tartışma konusu olan Güney Çin Denizi'ndeki gelişmelerle ilgili olarak Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'ni (ASEAN) göreve çağırdı.

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, mülkiyet iddiaları nedeniyle tartışma konusu olan Güney Çin Denizi'ndeki gelişmelerle ilgili olarak Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'ni (ASEAN) göreve çağırdı.

Filipinler haber ajansına göre, Aquino, son dönemde Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki faaliyetleriyle ilgili olarak ASEAN'a harekete geçmesi çağrısında bulunarak, ülkesinin egemenlik haklarını korumak amacıyla Hollanda'daki Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne yaptığı başvuru dahil olmak üzere çeşitli girişimlerde bulunduğunu hatırlattı.

Aquino, Çin ve ASEAN arasında Uluslararası Sular Yasası'nın sonuçlandırılmasına yönelik çabalarına atıfta bulunarak, "Ekonomik büyüme için Çin'in diğer ülkelere ihtiyacı var. ve bölge ülkeleri arasında iyi niyetin geliştirilmesi gerekir" dedi.

Çin, geçen yıl kasım ayında Güney Çin Denizi'nde bulunan ada ve adacıkların kendisine ait olduğunu iddia etmişti.

Uzun süredir Endonezya, Tayvan, Çin, Brunei, Malezya, Vietnam ve Filipinler arasında tartışma konusu olan Güney Çin Denizi'ndeki ada ve adacıklar, petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Çin Denizi'ndeki Tartışmalı Adalar - Son Dakika


Advertisement