Güneydoğu'nun Tanrıçası Argande, Markafoni'de - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'nun Tanrıçası Argande, Markafoni'de

Güneydoğu\'nun Tanrıçası Argande, Markafoni\'de

Markafoni, adını Mezopotamya topraklarında hüküm sürmüş Kommagene Krallığı'nın tek tanrıçasından alan Argande'yi yeniden ağırlıyor.

25.07.2012 15:12

Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarının elinden çıkan ve Güneydoğulu kadınlar tarafından üretilen Argande markasının Anadolu'ya has otantik kumaşlar ve özgün motiflerle bezenmiş ürünleri çok özel indirimlerle 26 – 29 Temmuz tarihleri arasında Markafoni'de!

Moda dünyasının vitrini Markafoni, adını Mezopotamya topraklarında hüküm sürmüş Kommagene Krallığı'nın tek tanrıçasından alan Argande'yi yeniden ağırlıyor. "GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi" kapsamında yaratılan Argande markasının ana destekçilerinden biri olan Markafoni, 26 – 29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek kampanyadan elde edilen geliri Argande'ye aktaracak.

Argande; moda tasarımcısı Hatice Gökçe koordinatörlüğünde Hakan Yıldırım, Rojin Aslı Polat, Alex Akimoğlu, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül, Deniz Yeğin, Ezra Tuba Çetin, Banu Bora, Aida Pekin, Mehtap Elaidi, Zeynep Tosun, Günseli Türkay, Gül Ağış, Bige Ökten, Rana Canok ve Berna Canok gibi önde gelen tasarımcılar tarafından tasarlanıyor ve Güneydoğulu kadınlar tarafından üretiliyor. Argande tasarımlarında Anadolu'ya has, hiçbir sentetik madde içermeyen ve el dokuma tezgahlarında dokunan, Osmanlı padişahlarının elbiselerinde kullanılan "Kutnu Kumaşı" gibi otantik kumaşlar ve özgün motifler, modern tasarımlarla harmanlanıyor."

Argande markasının 2012 Yaz koleksiyonu, Eylül 2011'de gerçekleşen Istanbul Fashion Week'te de tanıtılmış ve modaseverlerden büyük ilgi görmüştü. 4'üncü kez Online Fashion sponsorluğunu üstlendiği Istanbul Fashion Week'te Argande'nin tanıtımına katkı sağlayan ve markanın ana destekçilerinden olan Markafoni, Argande'yi desteklemeye ve daha geniş kitlelerle buluşturmak için çalışmalar yapmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güneydoğu'nun Tanrıçası Argande, Markafoni'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement