Gürcistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Gürcistan\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Başbakan İvanişvili muhalefetin aldığı oy oranına şaşırdı

28.10.2013 18:03

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayının yüzde 21 oranında oy almasına şaşırdığını belirtti.

Başbakan İvanişvili, resmi olmayan ilk sonuçlara göre yüzde 66'lık oranla cumhurbaşkanı seçilen Georgi Margvelaşvili ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda seçimelerde muhalefetin adayı Bakradze'nin aldığı oy oranına şaşırdığını kaydeden İvanişvili, "En kötü senaryoda bile böyle bir oran beklemiyordum. Yüzde 21 oy almasına şaşırdım" dedi. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Margvelaşvili ise "Bugün çok önemli bir gün. Avrupa standartlarında bir seçim gerçekleştirdik. Seçim ülkemizdeki demokrasinin sağlamlaştığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

İki dönemdir cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Mihail Saakaşvili ise seçim sonuçlarıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunarak, "Hayal kırıklığına uğradım. Ancak her seçim ülkemizde demokrasinin biraz daha yerleşmesine katkı sağlıyor" dedi. Saakaşvili ayrıca seçmenleri sonuçlara saygı duymaya çağırdı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement