Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze'den TGC'ye ziyaret - - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze'den TGC'ye ziyaret -

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, mart ve mayıs aylarında "gümrükte tek pencere" sistemine geçeceklerini bildirdi.

14.02.2014 18:16

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, mart ve mayıs aylarında "gümrükte tek pencere" sistemine geçeceklerini bildirdi.

Kalandadze, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini (TGC) ziyaret ederek, TGC Başkanı Turgut Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Türkiye'de özellikle Doğu Karadeniz ve Trabzon basınını takip ettiklerini belirten Kalandadze, "Basının ne kadar ciddi çalıştığının habercisiyiz. Bu gücü birlikte kullanmalıyız. Bu bölgede gelişen bilgileri bizim tarafın duyması hem de aynı şekilde Gürcistan'ın buradaki vatandaşlara haber duyurması çok önemli" diye konuştu.

Kalandadze, Gürcistan ve Türkiye ilişkilerinin çok eskiye dayandığını ifade ederek, "İki ülke arasındaki ilişkilerde en büyük rolü bu bölge yapıyor. Diyebiliriz ki bu bölge iki ülke arasındaki ilişkilerde köprü görevi üstleniyor. Ülkeler arasında siyasi iktidar ve etkiler başkentlerde kurulu ama bu ilişkilerin kurulması için bölgelerden gelen destek çok önemlidir" dedi.

Hangi ülkeden olursa olsun herkesin haber alma hakkının olduğunu vurgulayan Kalandadze, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu haktan herkes yararlanmalıdır. Benim görevlerimden biri de bu ülke hakkında doğru ve gerçek haberlerin insanlara verilmesinin sağlanmasıdır. Basın mensubu arkadaşlarla bu ilişkiler iyi olmadığında benim bunu yapmam mümkün olmayacaktır. Bu nedenle basın mensubu arkadaşlarla işbirliğinde olmak isterim."

Kalandadze, mart ve mayıs aylarında "gümrükte tek pencere" sistemine geçeceklerini vurgulayarak, "Bu durum iki ülke arasında ne kadar güven verici ve iyi ilişkilerin olduğunun göstergesidir. İnsanların bu sayede daha rahat gidiş gelişleri sağlanacaktır. Türk tarafında Sarp geliştirme çalışmalarını başlattık ve bu sisteme geçtikten sonra da zaman daha kısa olacak. Buradaki işlemler daha kısa tutulacak" ifadelerini kullandı.

Kalandadze, Türk iş adamlarının Gürcistan'da önceki yıllara oranla daha rahat iş yaptıklarını da belirterek, demiryolu projesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

TGB Başkanı Özdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TGC hakkında Kalandadze'ye bilgi verdi.

Trabzon'da medya sektöründe binin üzerinde çalışan olduğunu kaydeden Özdemir, "TGC'nin 300 üyesi var. Bizim üyelik şartlarımız oldukça zor. Cemiyetimize özellikle sarı basın kartı sahipleri üye olabiliyor. Biz 6-7 ay önce Karadeniz Gazeteciler Cemiyetini kurduk. Merkezi Trabzon olan bu federasyona 18 ilin cemiyetleri bağlı ve genel başkanları da benim" diye konuştu.

Muhabir: Meltem Yılmaz, Asena Akçay

Yayınlayan: Murat Kaban

Gürcistan\'ın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze\'den TGC\'ye ziyaret -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze'den TGC'ye ziyaret - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement