
Diyarbakır'ın ilk yerel televizyon kanalı olan Can Tv de 'Açık Kapı' adlı programın yapımını ve sunumunu yaparak Türkiye'nin ve bölgenin nabzını tutan konu ve konuklarla medyada da aktif olarak görev alan Gazeteci-yazar, aynı zamanda Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten ve son olarak Ak Parti'den Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan Türkan Gürler, Kürdistan Parlementosu üyesi Vaman Faysal ve Kürt gazeteci Heja Dilşat ile çözüm süreci ve Kürdistan-Türkiye ilişkileri üzerine sohbet edecek.
Diyarbakır'daki Newroz kutlamasına katılmak üzere Türkan Gürler'in davetlisi olarak gelen Kürdistan parlamentosu üyesi Vaman Faysal ve Kürt gazeteci Heja Dilşat ile 'Açık Kapı' programına katılacak. Programda özellikle Çözüm süreci ve Kürdistan-Türkiye ilişkilerini masaya yatırılacak. Ayrıca, İŞİD terörünün bölgedeki durumu, Kürtlerin devletleşme üzerine çalışmaları ve öncelikleri konuları konuşulacak.
Bu akşam (18 Mart Çarşamba) saat 21:00'daki program öncesinde konuğunu ağırlayan Türkan Gürler, konuğuna Diyarbakır'ı gezdirdi. Eski ve yeni Diyarbakır'da bir gezinti yapılırken, tarihi mekanlar tanıtıldı ve bazı fabrikalar gezildi. Daha sonra Diyarbakır'ın birbirinden lezzetli sofrasında yenilen yemeklerin ardından, tarihi on gözlü köprüde içilen kahvelerle sürdü.
Diyarbakır'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kürt parlamenter Vaman Faysal, Türkiye'de başlatılan barış sürecinin çok olumlu bir gelişme olduğunu iki tarafında bu sürece sıkı sıkı sarılması gerektiğini anlattı. Vaman, İŞİD belasının da kısa sürede Kürt coğrafyasından atılacağını umduğunu ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Gürler, Kürt Parlamenter ile 'Kürdistan-Türkiye ilişkileri'ni Konuşacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.