Güvenlik Bilimleri Fakültesi Açılış Töreni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Bilimleri Fakültesi Açılış Töreni Yapıldı

Güvenlik Bilimleri Fakültesi Açılış Töreni Yapıldı

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleşti.

29.09.2013 16:42  Güncelleme: 16:41

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 2013-2014 yılı açılış töreni, Gölbaşı Kampüsünde düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler, Bakan Yardımcısı Sayın Osman Güneş, Milletvekili Sayın İdris Bal, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Remzi Fındıklı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Emniyet Teşkilatı personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler, Polis Akademisi'nin sahip olduğu birikimlerle yeni güvenlik anlayışı doğrultusunda, bilimsel çalışmalar yapan ve stratejiler üreten modern bir üniversite konumuna geldiğini bildirdi. İnsanlık tarihi kadar eski bir kavram olan güvenliğin, toplumun en temel ihtiyaçlarından birini teşkil ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Sayın Güler, insanoğlunun bu ihtiyacını karşılama adına değişik çabalar içinde olduğunu ve çeşitli teşkilatlar kurduğunu anlattı.

Yakın geçmişe kadar genellikle devletlerin güvenliğinin esas alındığını, kişi güvenliği ile hak ve özgürlüklerin ise ikinci planda kaldığını dile getiren İçişleri Bakanı Sayın Güler, demokrasilerin gelişmesi ve hukuk devleti anlayışının ön plana çıkmasıyla bireyin güvenliği ve insan haklarının önem kazanmaya başladığını, buna bağlı olarak da güvenlik anlayışının değiştiğini ifade etti.

Güvenlik sektörünün, bu yeni anlayışa göre yeniden yapılandırıldığını aktaran İçişleri Bakanı Sayın Güler, "Artık demokratik devletler, meşru güç kullanma aracı olan polisi, devletin zorlayıcı gücü olarak değil insan haklarını ve hukuk düzenini koruyan bir mekanizma olarak görmektedirler" şeklinde konuştu.

İnsanlığın binlerce yılda ulaşabildiği çağdaş uygarlık düzeyinde demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramlarının temel, evrensel değerler olarak öne çıktığını dile getiren İçişleri Bakanı Sayın Güler, "Hak ve özgürlüklerin hukuk sistemi içerisinde rahatça kullanılabilmesi için öncelikle en temel hak olan yaşama hakkının güvence altında olması şarttır. Çünkü can güvenliği ve kişi dokunulmazlığının korunması tüm hak ve özgürlüklerin temel şartıdır. Temel hak ve özgürlükler her demokratik devlette olduğu gibi ülkemizde de anayasal güvence altındadır. Özellikle hükümetlerimiz döneminde temel hak ve özgürlüklerin önündeki kısıtlama ve engeller kaldırılmış, hak ve özgürlüklerin altyapısı sağlamlaştırılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığın asli görevlerinin başında vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamanın geldiğini belirten İçişleri Bakanı Sayın Güler, bu görevi yerine getirirken insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. İçişleri Bakanı Sayın Güler, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

"Kolluk personelimiz son yıllarda almış oldukları eğitimlerle hukuka bağlılık ve insan haklarına saygı hususlarında büyük hassasiyet kazanmışlardır" diyen İçişleri Bakanı Sayın Güler, iç güvenlik teşkilatlarının insan hakları konusunda ulaştıkları bu seviyenin korunması konusunda üzerine düşen duyarlılığı bundan sonra da göstereceklerine olan inancını dile getirdi.

Suçla mücadeleye değinen İçişleri Bakanı Sayın Güler, bunda başarılı olabilmek için suçun işlenmeden önlenmesi, polisin soruşturma kapasitesinin artırılması ve toplum desteğinin sağlanmasının taşıdığı öneme işaret etti.

Suçun işlenmeden önlenmesinde bireyin, toplumun ve kamunun büyük yararı olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Sayın Güler, şunları kaydetti:

"Bunun için polisimiz suçla mücadele anlayışını yeniden tanımlamak suretiyle bütün stratejilerini suçun oluşmadan önlenmesi üzerine geliştirmek durumundadır. Bu manada Polis Akademimiz kurulduğu günden bu yana sürekli kendisini yenilemiş ve geliştirmiştir. Akademimiz bugün sahip olduğu birikimlerle ve yeni güvenlik anlayışımız doğrultusunda güvenlik alanında bilimsel çalışmalar yapan ve güvenlik stratejileri üreten modern bir üniversite konumuna gelmiştir. Bakanlık olarak Polis Akademisi'ni çok önemsiyor, her anlamda mükemmel ve tam bir eğitim, öğretim kurumu olması için gayret gösteriyoruz."

Bu yıl Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde bin 906, 28 Polis Meslek Yüksekokulunda ise 7 bin 645 öğrencinin öğrenim göreceğini, ayrıca 16 farklı ülkeden 292 misafir öğrenci geldiğini bildiren İçişleri Bakanı Sayın Güler, misafir öğrencilerin, ülkeler arasında işbirliği ve dostlukların pekişmesine katkı sağlayacağını, bu anlamda Polis Akademisi'nin önemli bir işlevi olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler, konuşmasının sonunda Akademi öğrencilerine şöyle seslendi:

"Hayatınızın en güzel ve unutulmayacak günlerini burada geçirecek, karşılıklı sevgi ve saygıyı, kardeşliği, dostluğu, paylaşmayı ve yardımlaşmayı burada öğreneceksiniz. Sizlerin hür düşünceli, iyi muhakeme eden, süratli karar veren, karşılaşacağınız olaylarda yasalara uygun tutum ve davranış sergileyebilen bireyler olarak yetişmeniz bizler için çok önemli. Dünyadaki yeni gelişmeleri ve değişimleri yakından izleyin ve bunları çalışmalarınıza olumlu şekilde yansıtın. Vatandaşlarımızın sizlerden her ne şart altında olursa olsun güler yüzlü ve şefkatli olmanızı istediğini ve sizlerden iyi hizmet beklediğini unutmayın. Bu nedenle her birinizin hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, milli, manevi, ahlaki ve kültürel ve mesleki, etik değerleri benimsemiş birer akademili olarak yetişmenizi bekliyoruz."

İçişleri Bakanı Sayın Güler, yeni eğitim ve öğretim yılının emniyet teşkilatına, Polis Akademisi öğrencilerine ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar törende yaptığı konuşmada, bugünün anlayışı ve yaklaşımları ile yarının ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm bulabilmenin gün geçtikçe zorlaştığını ifade ederek, polisin etkili bir biçimde hem hizmet öncesinde hem de hizmet içinde sürekli olarak kendini yenilemesi ve geliştirmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Yarının nesillerine hizmet verebilecek nitelikte polislerin yetiştirilmesini sağlayacak önlemleri şimdiden alarak, eğitim programlarını çağın değişen ve gelişen koşullarına göre hazırlamak durumunda olduklarını belirten Emniyet Genel Müdürü Sayın Kılıçlar, günümüzde her türlü teknolojiyi kullanan, iletişim ve bilişim alanındaki gelişmeleri takip eden, kaba kuvvetin değil, aklın ve bilimin öncülüğünü yapan bilinçli polis teşkilatlarının daha fazla ön plana çıktığını ifade etti.

Polis Akademisi'nin her geçen yıl uluslararası hüviyetinin arttığına işaret eden Genel Müdür Sayın Kılıçlar, Akademi bünyesinde 16 ülkeden toplam 292 misafir ülke öğrencisine eğitim verildiğini, 12 ülkeden toplam 20 eğitim kurumu ile "ERASMUS" kapsamında, dengi Avrupa eğitim kurumlarıyla öğrenci ve öğretim üyesi değişim faaliyetleri gerçekleştirildiğini söyledi.

Konuşmasında öğretim üyelerine ve öğrencilere seslenen Genel Müdür Sayın Kılıçlar,

"AKADEMİNİN DEĞERLİ BİLİM İNSANLARI;

Teşkilat olarak; " tohum saç, bitmezse toprak utansın"mısrasında ifade edildiği gibi, hiç bitmeyen bir azimle insan yetiştirme gayretindeyiz. Bu gayretlerimizin başrolünü alan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan sizlere, yerine getirdiğiniz bu kutsal görevden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

SEVGİLİ AKADEMİ ÖĞRENCİLERİ,

Doğup büyüdüğünüz yerlerden, ana baba ocağınızdan ayrılarak farklı bir şehre geldiniz.

Tercihinizi polis olmak için kullandınız. Şerefli Türk Polis Teşkilatı'nın mensubu olmak gençlerimiz için onurlu bir karardır.

Bunun için sizleri kutluyorum.

Genel Müdürünüz olarak bu kutsal yuvada; insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milli, manevi ve kültürel değerlerimizin tesisi ve muhafazası hususunda gayret göstereceğinize yürekten inanıyorum.

Bana bu inancı veren güç; ülkemize yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında dimdik ayakta duran, milletimize hizmeti en şerefli görev kabul eden, meslektaşlarımın varlığıdır.

Elde edilen başarıların disiplin ruhu, görev ahlakı ve fedakârlıkta saklı olduğunu bilerek mesleki eğitiminizi bu yönde almaya azami özen gösterin.

Öğreniminizi tamamlayarak göreve en iyi şekilde hazır hale gelin. Vatandaşlarımızın beklentilerinin üzerinde hizmet vermek için birbirinizle yarış halinde olun.

Unutmayınız ki hizmetlerin en iyisine layık olan vatandaşımız; güler yüzlü, içten, anlayışlı, kibar ve güvenilir emniyet mensupları arzulamaktadır.

Sizlerden beklentimiz; bilgi, beceri ve kabiliyetlerinizi en üst düzeye çıkararak, donanımlı, sorumluluk sahibi polis amirleri olarak yetişmenizdir.

İnanıyorum ki teşkilatımız; Mevlana'nın dünyayı kucaklayan sevgisini, Hacı Bektaş-ı Veli'nin engin şefkatini, çağ açıp çağ kapatan Fatih'in ferasetini rehber edinen sizlerle, daha da güçlenecektir.

AKADEMİMİZİN MİSAFİR ÜLKE ÖĞRENCİLERİ,

Eğitiminiz süresince; ortak insani değerler ışığında, sağlam karakterli, kültürlü ve disiplinli birer şahsiyet olarak yetişmeyi amaç edinin.

Şüphesiz sizler ülkelerinizde güvenliği ve huzuru temin etme noktasında önemli görevler yerine getirecek, küresel barışa ve dostluğa hizmet edeceksiniz " dedi.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler, örnek sınıf komiseri ile dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Prof. Dr. Ali Birinci'nin verdiği ilk dersin sonrasında, İçişleri Bakanı Güler İdari Mali İşler Şube Müdürlüğü yeni binasının açılışını yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güvenlik Bilimleri Fakültesi Açılış Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement