Kabe MAKETİYLE TAVAF PROVASI
Almanya'nın ilk kubbeli ve minareli camii Pforzheim Fatih Cami'nde, hacı adayları için seminer düzenlendi. Hacı adayları, Fatih Camisi içinde kurulmuş kabe maketiyle tavaf provası yaptılar.
Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından her yıl düzenlenen " Hacı adaylarına" seminer programının ilki DİTİB Pforzheim Fatih Camii'nde yapıldı.
Fatih Camii'nde düzenlenen seminerde hacı adaylarına sinevizyon eşliğinde Hac ibadetinin gereği gibi nasıl yerine getirecekleri ve mukaddes topraklarda ne şekilde davranacaklarına ilişkin bilgiler verildi.
Pforzheim Fatih Cami Din görevlisi Harun Demirel, hacı adaylarına seslendiği konuşmasında Baden bölgesinde üçyüz elli hac için başvurduğunu hatırlatarak, haccın 3 aşamadan oluştuğunu söyledi. Demirel, birinci aşamanın hazırlık, ikinci aşamasının haccın eda edildiği dönem, üçüncü aşamanın da hacdan sonraki dönem olduğunu belirten Demirel, " Hacı olmak mı hacı almak mı zor " diye sorarsanız, hacı kalmak daha zordur. Hacda elde ettiğimiz manevi kazanımları muhafaza edebilmek önemlidir." dedi.
Hac ibadeti sırasında organizasyonda bazı sıkıntılar olabileceğini ifade eden Demirel, hacı adaylarının kurallara uymasının önemli olduğunu kaydetti.
Demirel, Hac ibadeti heyecanlı bir ibadet. Her Müslüman'ın arzu edipte gidemediği kutsal topraklar oralar.
Konuşmalardan sonra hacı adaylarına ihrama nasıl girecekleri uygulamalı anlatıldı. Adaylar, hacda okunacak duaları hep birlikte tekrarladılar.
Verilen bilgilerden sonra hacı adayları niyet ederek, Fatih Camiisi içinde kurulan Kabe maketinin etrafında tavaf provası yaptılar.
Çok heyacanlı ve mutlu olduklarını belirten hacı adayları, duygularını " Allah çağırdı inşallah gideceğiz, Allah herkeze nasip etsin. Gidip gelenlerden eylesin" sözleriyle dile getirdiler.
Son Dakika › Güncel › Hacı Adaylarına Seminer - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.