Hafik Gölü'nde Su Seviyesi Yükseldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hafik Gölü'nde Su Seviyesi Yükseldi

Hafik Gölü\'nde Su Seviyesi Yükseldi
28.02.2026 15:18

Hafik Gölü'nde karların erimesi ve yağışla birlikte iskeleler su altında kaldı, tarım arazilerine ulaştı.

Sivas'ın Hafik ilçesinde karların erimesi ve sağanağın ardından su seviyesi yükselen Hafik Gölü'nde, restoranlara ait iskelelerin büyük bölümü su altında kaldı.

Bölgede karların erimesi sonucu su seviyesi yükselen gölde iskeleler su altında kalırken, göl yatağından taşan sular ise tarım arazilerinin sınırlarına kadar dayandı.

Birçok kuş ve balık türüne ev sahipliği yapan gölde sazlıkların üzerinde bulunan sakar meke kuşları da dikkati çekti.

Türkiye'nin uluslararası öneme sahip 135 sulak alanından biri olarak tescil edilen göl, doğal yapısıyla büyük önem taşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hafik Gölü'nde Su Seviyesi Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement