HAK-PAR Genel Başkanı Burkay - Yeni Türkiye - - Son Dakika
Güncel

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay - Yeni Türkiye -

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, ''Hükümet, yeni Türkiye'den bahsediyor.

07.09.2014 15:11

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, '' Hükümet, yeni Türkiye'den bahsediyor. Bu gerçekten nasıl olacak? Bu, bir değişimi, demokratikleşmeyi ve Kürt sorununun

gerçek çözümünü getirirse, Alevi halkının haklı talepleri kabul edilirse kanımca Türkiye, o zaman yeni bir Türkiye olacak" dedi.

Partisinin Elazığ İl Başkanlığının 4. olağan kongresine katılan Burkay, Yol-İş Sendikası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kongre öncesi, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son dönemde Türkiye'de ve Ortadoğu'da önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Burkay, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu, daha önce yerel seçimler yapılmıştı. Türkiye'de yeni hükümet kuruldu. CHP olağanüstü bir kongre yaptı. Bunlar üst üste geldi. Aynı zamanda Ortadoğu'da çok önemli gelişmeler var" diye konuştu.

Ortadoğu'da yaşananların Türkiye'de de yansımasının olduğunu belirten Burkay, ''Zaten Suriye'deki savaş öteden beri Türkiye'yi etkiliyordu. IŞİD örgütünün akıl almaz saldırıları karşısında bölgemiz iyice ısındı. Böyle bir dönemde hükümet nasıl bir politika izlemeli, bizler nasıl bir politika izlemeliyiz'' dedi.

Kemal Burkay, IŞİD'in saldırganlığını önlemek ve bölge ülkelerinin demokratikleşmesini sağlamak gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'de de yaşanan sorunların çözümü bana göre demokratikleşmeye bağlı. Kürt ve Alevi sorununun çözümü ve diğer demokratik adımların hepsi birbirine bağlı. Hükümet, yeni Türkiye'den bahsediyor. Bu gerçekten nasıl olacak? Bu, bir değişimi, demokratikleşmeyi ve Kürt sorununun gerçek çözümünü getirirse, Alevi halkının haklı talepleri kabul edilirse kanımca Türkiye o zaman yeni bir Türkiye olacak. Bu tür sorunlarını çözecek, rahatlayacak, ekonomik bakımdan daha hızlı gelişecek, örnek olacak.''

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay - Yeni Türkiye -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HAK-PAR Genel Başkanı Burkay - Yeni Türkiye - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement