Hakim ve Savcılara Hızlı Okuma ve Anlama Kursu - Son Dakika
Güncel

Hakim ve Savcılara Hızlı Okuma ve Anlama Kursu

Hakim ve Savcılara Hızlı Okuma ve Anlama Kursu

Burdur'da görev yapan hakim ve savcılar, adaletin daha hızlı tecelli etmesi için 'hızlı okuma ve anlama teknikleri' kursuna başladı.

17.01.2012 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da görev yapan hakim ve savcılar, adaletin daha hızlı tecelli etmesi için 'hızlı okuma ve anlama teknikleri' kursuna başladı. Yıllar sonra yeniden sıralara oturan hakim ve savcılar, dersleri ilgiyle takip etti.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) işbirliğiyle adli personele yönelik açılan 'Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri' kursu, MAKÜ Sağlık Yüksek Okulu'nda başladı. Eğitime, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Burdur Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Mehmet Tosuner, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Mustafa Güday ve 4 hakim ile 5 Cumhuriyet savcısının da aralarında bulunduğu toplam 100 adli personel katıldı. Yıllar sonra adaletin daha hızlı işlemesinin sağlanması için yeniden okul sıralarına dönen hakim ve savcılar, MAKÜ Eğitim Fakültesi Senato Üyesi Yrd.Doç.Dr. Rıza Oğraş tarafından verilen kursu ilgiyle takip etti. 8 hafta sürecek kursun 2 haftası örgün, 6 haftası ise uzaktan eğitim şeklinde gerçekleşecek.

Kurs programı hakkında bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Oğraş, ilk olarak göz kaslarının çalışması için temel eğitimlerin verileceğini vurguladı. Yrd.Doç.Dr. Oğraş, kurs sonunda eğitimlerin düzenli uygulanması halinde hızlı okuma ve anlama becerilerinde ciddi artış kaydedileceğini söyledi.

Başsavcı Açıkgöz ise üniversite ile yaptıkları görüşmelerden sonra adliye personeline yönelik hızlı okuma ve anlama kursu düzenlemeye karar verildiğini söyledi. Hakim ve savcıların da katılmasıyla toplam 100 adli personelin kursa devam ettiğini kaydeden Açıkgöz, kursun tamamlanmasıyla birlikte adliyede işlerin daha hızlanacağına inandıklarını belirtti.

MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mümtaz Nazlı ise "Hakim, savcı ve adliye personeline bir nebze katkı yapabilirsek çok mutlu oluruz. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakim ve Savcılara Hızlı Okuma ve Anlama Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement