Hakkari'de Belediye Başkanının Gözaltına Alınmasına Sivil Toplum Örgütlerinden Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hakkari'de Belediye Başkanının Gözaltına Alınmasına Sivil Toplum Örgütlerinden Tepki

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Hakkari\'de Belediye Başkanının Gözaltına Alınmasına Sivil Toplum Örgütlerinden Tepki

Hakkari'de geçen hafta sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin gözaltına alınması ilgili bazı sivil toplum örgütleri açıklama yaptı.

Hakkari'de geçen hafta sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin gözaltına alınması ilgili bazı sivil toplum örgütleri açıklama yaptı.

Gözaltındaki Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek için bir araya gelen siil toplum örgütü temsilcileri Hakkari Belediyesi'ni ziyaret etti ve belediye meclisi üyeleriyle görüştü. Çıkışta açıklama grup adına açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, emniyette sorguları süren Hatifoğlu ve Çiftçi'nin serbest bırakılmasını istedi. Akbulut, "Özellikle seçilmiş Belediye Başkanlarımızın evleri aranırken OHAL'i aratmayacak bir arama yöntemiyle kapıları kırılarak içeri girildiği görülmekte. Biz bu anlamda Hakkari sivil toplum örgütleri olarak bu tür uygulamaları kabul etmediğimizi ve doğru bulmadığımızı bir kez daha dile getiriyoruz" dedi.

Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin haklarında savcılığın açtığı soruşturmada il dışında oldukları için ifade vermeye gidemediklerini ileri süren  ve bu nedenle haklarında arama kararı verildiğini belirten Akbulut, "Dün savcılığa haklarındaki arama kararı gerekçesini öğrenmek için gittiler, hukuk dışı bir uygulama ile karşı karşıya kaldılar. Savcının kendisini ve avukatları kabul etmemesi, antidemokratik bir gözaltı uygulamasıyla seçilmiş belediye başkanlarımız terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldüler" diye konuştu.

- Hakkari

Kaynak: DHA

08:26
Derbi sonrası PFDK sevkleri açıklandı: Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown’a çok ağır ceza kapıda
Derbi sonrası PFDK sevkleri açıklandı: Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown'a çok ağır ceza kapıda
08:22
İsrail’de oylar sayılırken Trump’tan olay mesaj: Netanyahu’yu yenilgiden ben kurtardım
İsrail'de oylar sayılırken Trump'tan olay mesaj: Netanyahu'yu yenilgiden ben kurtardım
08:14
Eski Yunan Başbakan’dan Türkiye itirafı: İzin almadan hiçbir şey yapamayacağız
Eski Yunan Başbakan'dan Türkiye itirafı: İzin almadan hiçbir şey yapamayacağız
08:13
Canlı yayında skandal Sunucunun tekmesi modeli hastanelik etti
Canlı yayında skandal! Sunucunun tekmesi modeli hastanelik etti
07:40
Bukele’nin tehdidine çete liderinden yanıt Gerilim büyüyor
Bukele'nin tehdidine çete liderinden yanıt! Gerilim büyüyor
07:15
Taksiyi park etti, kimse görmez sandı Kamera her şeyi kaydetti
Taksiyi park etti, kimse görmez sandı! Kamera her şeyi kaydetti