Hakkari'de Kadınlardan Barış Çağrısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hakkari'de Kadınlardan Barış Çağrısı

Hakkari\'de Kadınlardan Barış Çağrısı
26.10.2015 16:21

Hakkari'de kadınlardan barış çağrısı HAKKARİ'de, Barış Anneleri Meclisi üyeleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla barış çağrısı yaptı.

Hakkari'de kadınlardan barış çağrısı

HAKKARİ'de, Barış Anneleri Meclisi üyeleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla barış çağrısı yaptı.

Hakkari'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde bir araya gelen Barış Anneleri Meclisi üyesi 50 kadın, son zamanlarda yaşanan çatışmalar ve askeri operasyonların durdurulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine çağrıda bulundu. HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın da destek verdiği yürüyüş ve basın açıklamasında, kadınlar üzerinde 'Anneyim, umutluyum. Öderilğimizi barış güvercinleriyle karşılayacağız' pankartı taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan Barış Anneleri Sözcüsü Sıddıka Kaya, akan kanın bir an önce durdurulmasını istediklerini belirterek, "Artık biz ne bir asker, ne bir polis, ne de bir gerillanın ölmesini istemiyoruz. Çünkü bir insan öldüğünde bütün annelerin yüreği yanıyor. Bütün annelerin yürekleri aynıdır. Anne her yerde annedir. Ne yazik ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan hala annelerin bu acısını anlayamamış. Çünkü kendisi acı çekmediği için bunu bilmiyor. Ayıp değil mi ölülerimizin bulunduğu mezarlıkları bombalıyorlar. Savaşını yine yapsın ama ölü insanlardan ne istiyor. Bizler barış anneleri olarak barış istiyoruz, savaş istemiyoruz" dedi.

Barış annelerinin çağrısını çok önemli ve değerli bulduklarını belirten HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise, "Hakkari'de ciğeri yanan barış anneleri, şehit anneleri, evlatlarını bu uğurda feda etmiş anneler, bugün burada bir çağrı yapıyorlar. KCK'nin çatışmasızlık ilanına karşılık verilmesini bekliyorlar. Hükümetten Kürtlere karşı, bu bölgeye karşı başlatılan savaşa son vermesini ve barış görüşmelerine başlamasını talep ediyorlar. Her gün, her yerde devam etmekte olan siyasi soykırım operasyonlarına son verilmesi çağrısı yapıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kadınlardan Barış Çağrısı - Son Dakika


Advertisement