Hakkari'de Olaylar Çıktı 1 - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Olaylar Çıktı 1

Hakkari\'de Olaylar Çıktı 1

YSK'nın kararına tepki için kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de öğlen saatlerinde ise olaylar çıktı.

20.04.2011 15:51

GÖSTERİCİLER POLİSİ TAŞLADI, POLİS GÖZYAŞARTICI KULLANDI, GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

YSK'nın kararına tepki için kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de öğlen saatlerinde ise olaylar çıktı. Sokak ve mahalle aralarında olayların yaşandığı Hakkari'de BDP İl binası önünde bulunan 'Demokratik Çözüm Çadırı' da polis tarafından kaldırılıp, içerisinde bulunların büyük çoğunluğu gözaltına alındı. Yaşanan bu olaylar sırasında gazeteciler de zor anlar yaşarken, polisin de sert tavrıyla karşılaştı.

Hakari Baraso, İHD, KESK şube başkanlarını da aralarında bulunduğu Demokrasi Platformuna üye bir çok kişi de yaşanan bu olaylar üzerine çadır önüne gelerek, Hakkari Emniyet Müdür Yardımcısı Tahsin Demir'e polisin tavrını iltmesi üzerine karşılıklı sert konuşmalar yaşandı. Emniyet Müdürü Yardımcısı Demir, "Örgüt propogandası yapılıyor, her yer yakıp yıkılıyor. Sonra da gelip, bunları söylüyorsunuz. Elinizden geleni arkanıza koymayın" dedi. Bunu üzerine BDP il Başkanı Orhan Koparan da "Çadır çevresinde ve için de her hangi bir şey yok. Basın açıklaması da olmamasına rağmen neden polisler buraya gelip çadırı basıyor. İçerde bulunanları gözaltına alıyor. Olayların yaşandığı yerlere müdahale edin. Bu kadar kişiyi gözaltına alımaya hakkınız var mı? " diye karşılık verdi.

Bu sırada görüntü alan gazetecilere de polisin tepki gösterilmesi üzerine gerginlik yeniden arttı. Yaşanan itişmeler, Hakkari Baro Başkanı ismail Durgun'un araya girmesiyle yatıştı. Hakkari'nin çeşitli mahallelerinde ve kent merkezinde 20-30'lu guruplar ile polis arasındaki kovalamaca ise devam ediyor. Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanırken, göstericiler de taş atarka karşılık veriyor. Bu arada, YSK'nın adaylığını iptalettiği M. Salih Yıldız'ın de aralırnda bulunduğu yaklaşık 200 kişi ise adliye binası önünde toplandığı gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Olaylar Çıktı 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement