Hakkari Valisi Toprak, Yüksekova'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valisi Toprak, Yüksekova'yı Ziyaret Etti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak yerinde incelemelerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesini ziyaret etti.

27.12.2017 21:07

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak yerinde incelemelerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesini ziyaret etti.

Vali Toprak, eşi Funda Toprak ile geldiği ilçede ilk olarak kaymakamlık tarafından Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım programına katıldı.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, başta valilik olmak üzere tüm kurumların çocuk ve gençleri iyi eğiterek, onları ülkeye ve millete faydalı birer birey haline getirmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Gençlerin iyi olduğu alanlarda ilerlemesi gerektiğini aktaran Toprak, "Bu konuda bize düşen her türlü yardımı ve alternatifleri sunmaya çalışacağız. Önceki yıllarda da bu tür yardımlar yapıldı. Özellikle son sınıf öğrencilerimizin büyük bir fedakarlıkla çalışması lazım. Bu yardımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrenciler hedeflerini yüksek tutmalı

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı da ilçedeki çocuklara kendi çocukları gibi baktıklarını ve yaklaşık 2 bin 300 öğrenciye kitap dağıtıklarını belirterek, gençlerden hedeflerini yüksek tutmalarını istedi.

Ardından Aile Destek Merkezine geçen Vali Toprak, kursları ziyaret ederek, kursiyerlerin düzenlediği yıl sonu sergisini gezdi.

Aile Destek Merkezi'nin öneminde değinen Toprak, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız burada öyle bir hale geliyorlar ki kendi dükkanlarını açıp ekonomiye dahil olacak hale geliyorlar. Kuaförlük, nakış ve giyim ile ilgili kardeşimiz şu anda Yüksekova'da bu faaliyetlerini sürdürüyorlar. Onun için bu kursları çok takdir edip destekliyoruz. Kadın kardeşlerimiz burada aynı zamanda sosyalleşiyorlar. Buradaki ortam bizi de mutlu ediyor."

Daha sonra Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay'ı ziyaret eden Toprak, kurulan aspir fabrikasını gezerek, incelemelerde bulundu ve çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı.

Başkan Onay'ın üreticilerin sorunları ile ilgilendiğini dile getiren Toprak, şöyle konuştu:

Aspir üretimi çiftçinin yüzünü güldürdü

"O da bu işi gerçekten ciddiye alıp bu yaz bir adım attı. Aspiri vatandaşlarımızın çoğu bilmiyor olabilir. Aspir dediğimiz bitki, nisan sonunda ekilip, ağustos ayı sonunda hasat edilen, buğdaya benzeyen ve her şeyinden istifade edilen bir bitkidir. Altın değerinde olan bir bitkidir. Yüksekova bu işin üretimi için çok güzel alanlara sahip. 100 dönümlük bir yerden bu seneki rakamlarla bir çiftçimiz neredeyse 40 bin lira para aldı. Bin dönümün üzerinde ekim yaptı çiftçilerimiz. Buradan da çiftçilerimize 400-500 bin liralık katkı sağlanmış oldu."

Fabrikada günlük 300 litre civarında aspir yağı üretildiğini belirten Toprak, "Biz bunu 300 değil 30 bin litreye kadar inşallah önümüzdeki yıllarda çıkarmayı düşünüyoruz. Buradan vatandaşımıza, çiftçimize de bir müjde olarak söyleyebilirim. Çok iyi bir üretim alanı. Biz de destekleyeceğiz. Herkesi rahatlatacak bir proje. Bunu Yüksekova ile anılacak hale getireceğiz inşallah." diye konuştu.

Toprak'a, ziyaretlerinde Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ile kamu kurumlarının yöneticileri eşlik etti.

Hakkari Valisi Toprak, Yüksekova\'yı Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari Valisi Toprak, Yüksekova'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement