Hakmar Teknoloji Altyapısını Güçlendirdi - Son Dakika
Güncel

Hakmar Teknoloji Altyapısını Güçlendirdi

Hakmar Teknoloji Altyapısını Güçlendirdi

Hakmar Mağazacılık, altyapısını Anadolu Bilişim ile yenileyerek iş süreçlerinde son teknolojinin uygulanmasını sağladı.

27.06.2013 08:48  Güncelleme: 09:06

Güvenlik politikalarının en yüksek seviyeye çıkarıldığı kurum bünyesinde Hakmar Merkez, üç bölge ve 256 mağaza arasında iletişim altyapısı kuruldu.

1997 yılından bu yana Türkiye'de indirim mağazacılığı alanında hizmet veren ve 300'e yakın mağazası bulunan Hakmar Mağazacılık'ın misyonu en kaliteli ürünü en ucuza sunmak. Perakende sektörünün önemli bir ismi haline gelen Hakmar Mağazacılık bu misyonunu yerine getirmek için Anadolu Bilişim ile birlikte kurum bünyesinde kapsamlı bir teknolojik değişim gerçekleştirdi.

Hakmar Mağazacılık'ın Anadolu Bilişim'i tercih etmesindeki en büyük neden, Anadolu Bilişim'in kurumun büyüme hedeflerine uygun altyapı genişlemesini karşılayabilecek ve artı değer katacak potansiyele sahip olmasıydı. Hakmar'ın verilerinin güvenli bir veri merkezi ortamına aktarılması ve şirket ağının sağlıklı bir yapı haline getirilerek kontrol altına alınması, Anadolu Bilişim uzmanlarının beş ay süren kapsamlı çalışmaları sonucunda tamamlandı.

Gerçekleştirilen teknoloji geçişinde dikkat edilen en önemli noktalardan birisi güvenlik oldu. Anadolu Bilişim tarafından oluşturulan antivirüs ve uç nokta güvenlik yapısıyla dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı önlem alındı. SAP sunucularının Anadolu Bilişim Data Center'da kurulmasıyla birlikte Hakmar güvenilebilir ve yönetilebilir bir BT altyapısına sahip oldu.

Anadolu Bilişim Veri Merkezi Müdürü Yakup Kadri Ünal proje sürecini şu şekilde anlattı: "Anadolu Bilişim olarak lider bir kurum olan Hakmar Mağazacılık'ın altyapısını yenilemekten mutluluk duyuyoruz. İhtiyaçlara özel olarak uygulanan çözümlerimiz ile Hakmar gibi teknoloji dönüşümüne girmek isteyen kurumlara farklı seçenekler sunabiliyoruz. Hakmar bünyesinde kurulan merkezden yönetim sistemi sayesinde kurum dağınık yapısı ortadan kaldırılarak en üst seviyede zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amaçlandı."

Hakmar Mağazacılık Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Avşar yürütülen projeyle ilgili olarak "SAP sürecinin projelendirilmesi ve hayata geçiş aşaması kurumumuz açısından yoğun geçen bir dönemdi. Anadolu Bilişim projenin ilk anından itibaren verdiği destekle hep yanımızda oldu ve başarılı bir geçiş yaşamımızı sağladı" diyerek görüşlerini belirtti.

Proje sonunda kurum içinde oluşabilecek bir sorunu anında çözebilecek hale gelen Hakmar aynı zamanda gelecekteki şirket genişlemesini de karşılayabilecek bir yatırımı gerçekleştirmiş oldu. Hakmar önümüzdeki dönemde CRM uygulamalarını da BT altyapısına entegre ederek iş süreçlerinden maksimum verimliliği elde etmeyi planlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hakmar Teknoloji Altyapısını Güçlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement