Haliliye De Mi Baz Furyasına Kapıldı? - Son Dakika
Güncel

Haliliye De Mi Baz Furyasına Kapıldı?

Haliliye De Mi Baz Furyasına Kapıldı?

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediyesi de baz istasyonuna yönelik çalışmaları gündemde.

07.04.2015 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da merkez ilçelerden Karaköprü ve Eyyübiye'den sonra Haliliye Belediyesi'nin de bu konuda girişimde bulunduğu iddia ediliyor.

Haliliye Belediye Meclisi Nisan Ayı Birinci Birleşim Toplantısını gerçekleştirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonundaki birleşime Abdurrahman Beyaz başkanlık yaptı. Yapılan yoklamanın ardından meclis üyelerinden gelen önergeleri ele alındı.

Son günlerin tartışılan konularından bir olan baz istasyonlarıyla ilgili soru önergesi veren Demokratik Bölgeler Partisi Haliliye Belediye Meclis Üyeleri Sema Aişeoğlu, Nadire Şaşkın ve Cemal Babaoğlu Turgut Özal Parkı'nda yapılan kafeteryayı da meclise taşıdı. Konuyla ilgili söz alan Cemal Babaoğlu, "Bilindiği gibi baz istasyonu insan sağlığını tehdit ediyor. Sağlığı tehdit eden her konu belediyenin sorumluğundadır. Belediyeden bunun baz istasyonları yönetmenliğine uygun olup olmadığını kontrol etmesini talep ediyoruz. Yüklenici firmalar baz istasyonun maddi getirililerinden kaynaklı, kendilerine külfet olmasın diye halk sağlığını tehdit eden ve uygun olmayan yerlere gelişi güzel kurulduğunu tespit ettik. Bunun üzerine belediyenin bu konuda duyarlı olmasını talep ediyoruz. Bize gelen bilgiler Sırrın mıntıkasında gizletilmiş şekilde baz istasyonu var. Tabi ki cep telefonları kullanmak için baz istasyonu olmalı. Ama bununda bir yönetmenliği vardır. Baz istasyonlarından çıkan radyasyonun düşük enerji yayması noktasında hassasiyet gösteriliyor mu gösterilmiyor mu? Bunun takibatını belediye yapacak. Çocukların yaşadığı ve okullarda olmayacağı şeklinde bir takım kriterleri var. Bu kriterlere uyulacak" dedi.

Sema Aişeoğlu ise, "Biz belediyenin kendi reklam tabelasını kullanıp üstü kapalı olmasını etik bulmuyoruz. Eğer böyle bir şey yapılıyor ise bu halk ile paylaşılmalı. En büyük tepki zaten o reklam tabelaları oluşturuyor" diye konuştu.

İNAN: ZARARLARI VATANDAŞA ANLATILSIN

AK Parti Haliliye Belediye Meclis Üyesi Ahmet İnan ise yaptığı açıklamada, vatandaşlar tarafından apartman ya da bahçelere kira karşılığı kurulan baz istasyonlarının zararlarının anlatılması gerektiğini ifade etti. Yazılı önerge kabul edilerek, konunun araştırılması için Çevre ve Temizlik Komisyonu'na havale edildi.

TURGUT ÖZAL PARKIN'DAKİ KAFETERYA

DBP'li Belediye Meclis Üyelerinin gündeme getirdiği bir başka konu ise Turgut Özal Parkında yapılması planlanan kafeteryalarla ilgili soru önergesi oldu. Verdikleri önergeyle ilgili konuşan Babaoğlu, "Turgut Özal Parkı'nda kamu alanı ticarete dönüştürülmeli. Bu önergede kamu alanlarının ticari alanlara dönüştürülmemesi ve kar amaçlı bakılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim yapmış olduğumuz araştırmalarda Turgut Özal Parkı'nın en güzel yeri olan havuzun kenarında inşaat yapıldığını tespit ettik. Bu durum son derece yanlıştır. Parkın çevresinde yaşayan halkımız orada ailesi ile birlikte gelip oturmakta ve bir yorgunluk çayı içmektedir. Özellikle yaz aylarında orada yer kalmamaktadır. Orası ticari alana dönüştürüldüğünde çayını alıp gelen vatandaşlar işletmeciler tarafında kovulacak ve onlara beleşçiler gözü ile bakılıp rencide edilecektir. Bunlar doğru şeyler değildir. Sosyal belediyecilik gereği yeşil alanlarımızı daha fazla koruyup yeni alanlar kazandırmamız gerekiyor. Bu yapılan doğru değil ve belediye bir an önce bunu düzeltmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Söz konusu alanla ilgili olarak Aişeoğlu, da "İnsanların bu şekilde mağdur edilmesi doğru değil. Halktan yana böyle bir talep varsa eğer bunun en doğrusu bir kantin olması. Oraya gelen halkın mutlaka bir kantine ihtiyacı olacaktır. Ama bir kafeteryaya kesinlikle ihtiyacı olmayacaktır.

Biz, DBP Grubu olarak orada yapılacak olan kafeteryaya karşıyız" diye belirtti. Haliliye Belediye Meclisi bugün faaliyet raporunun okunmasıyla toplantılarına devam edecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Haliliye De Mi Baz Furyasına Kapıldı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement