Hamzakoy'da Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Hamzakoy'da Can Pazarı

Hamzakoy\'da Can Pazarı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Hamzakoy'da, boğulma tehlikesi geçiren biri çocuk, üç kişiye yardım etmek isterken dev dalgalara kapılan 21 yaşındaki Halil Kara, yaşamını yitirdi.

22.08.2011 19:26

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Hamzakoy'da, boğulma tehlikesi geçiren biri çocuk, üç kişiye yardım etmek isterken dev dalgalara kapılan 21 yaşındaki Halil Kara, yaşamını yitirdi. Gelibolu Subay Orduevi'nde vatani görevini yaptığı belirlenen Kara'nın cesedi iki saat sonra bulunarak, sudan çıkartılabildi.

Gelibolu'daki Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nde müdür yardımcısı olan ağabeyi Yavuz Gemici'yi ziyaret için Konya'dan gelen Oğuz Gemici (34), bugün öğlen saatlerinde, yeğenleri Büşra (14) ve Hande Gemici (16) ile denize girmek için Hamzakoy'a gitti. Denizde yüzen Büşra Gemici, bir ara saatteki hızı 50 kilometreyi bulan poyrazın neden olduğu dev dalgalara kapılıp, sürüklenmeye başladı. Bunun üzerine Oğuz Gemici, yeğenini kurtarmak için peşinden gitti. Bu sürede yakında yüzen Fahrettin Yaşar (64) da kızın yardımına gitti. Gemici ve Yaşar, dalgaların arasından kızı güçlükle kurtardı. Ancak, bu defa kendilerini boğulma tehlikesi geçirdi.

Gemici ve Yaşar'ın zor durumda olduğunu farkeden Gelibolu Subay Orduevi'nde vatani görevini yapan askerlerden Halil Kara, suya atlayıp, yardıma gitti. Ancak, dev dalgalar Kara'yı yuttu. Gemici ve Yaşar, çevreden yetişenler tarafından sudan çıkartıldı. Yaşar, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne, Oğuz ve Büşra Gemici ise Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Oğuz Gemici ve Fahrettin Yaşar'da aşırı su yuttukları için bilinç kaybı olduğu belirlendi. Durumu ağır olan Gemici, ambulans helikopterle Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşar ve Gemici'nin tedavilerinin sürdüğü, durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Büşra Gemici'nin ise durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kara'nın cesedi ise iki saat sonra Hamzakoy Otel'in önlerinde kıyıya yakın bir yerde bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamzakoy'da Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement