"Hasan Kaçan Dava Açarsa 28 Şubat'ın Rövanşı Alınır!" - Son Dakika
Güncel

"Hasan Kaçan Dava Açarsa 28 Şubat'ın Rövanşı Alınır!"

"Hasan Kaçan Dava Açarsa 28 Şubat\'ın Rövanşı Alınır!"

A Haber'de Özge Özsağman'ın sunduğu 'Pazartesi Sendromu'na Salih Tuna'nın sözleri damgasını vurdu.

15.01.2013 16:24

SALİH TUNA'DAN ŞOK SÖZLER: "HASAN KAÇAN DAVA AÇARSA 28 ŞUBAT'IN RÖVANŞI ALINIR!"

Ali Bayramoğlu, Avni Özgürel ve Abdülkadir Selvi'nin de konuk olduğu programda 'Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ın geçen haftaki intiharı ve ağabeyi Ünlü Mizah Yazarı Hasan Kaçan'ın dün sosyal medyada paylaştığı mesajları tartışıldı. Hasan Kaçan mesajlarında o dönem medyada Metin Kaçan davasına ilişkin haberlerden dolayı intihardan Ertuğrul Özkök, Ayşe Arman ve Zafer Mutlu sorumlu tutuyordu. Listeye Aydın Doğan'ı da ekleyen Kaçan, "Meto'nun katilleri, başta 'aydın d' olmak üzere, 'ertuğrul ö', 'ayşe a' ve o dönemin milliyet, sabah, vs için suç duyurusunda bulunacağım. 35 yıl mizahçılık yaptım. Bir ev bir arabam var. Gerekirse satıp, bu katillerin peşini bırakmayacağım" açıklamasında bulunmuştu.

Metin Kaçan'ın vefatından 1-2 hafta önce bir arkadaşının vesilesiyle yazdığı senaryoyu değerlendirmesini kedisinden istediğini belirten Tuna, "Büyük olasılıkla o senaryoyu hayata geçirmiş olacaktık. Hasan Kaçan'ın açıklamalarına benzer şeyi ben düşünüyorum. 1995'te haysiyet cellatlığı yapılıp doktor raporlarıyla sabit olduğu halde Metin Kaçan'a iftira atıldı. Metin Kaçan'ın dengesi o dönemden itibaren bozuldu. Ağır baskı vardı üzerinde, o dönemde medyada çarşaf çarşaf haberler yayınlandı. Ahmet Kaya ve Hafız Şerefattin Yardımedici'ye de haysiyet suikastı yapıldı" açıklamasını yaptı.

"ESAS HEDEF HASAN KAÇAN'DI"

Hasan Kaçan'ın ibret-i alem olsun diye suç duyurusunda bulunmak istediğini belirten Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: "O yalnız değildir. Bu örnek bir hesaplaşma olur. O sürecin mağdurları için de anlamlı bir hukuk mücadelesi olur. Metin Kaçan sessiz sedasız Ağır Roman'ı yazdı. Esas hedef o dönem Hasan Kaçan'dı. Hasan Kaçan bedelini kardeşinin üzerinden ödendiği için isyan ediyor. Dava ayrıca 28 Şubat'ın da hesaplaşması olur."

Konuyla ilgili görselleri ekte, videoyu ise aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hasan Kaçan Dava Açarsa 28 Şubat'ın Rövanşı Alınır!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement