Hastanede Esrar Satıp, "Ek İş" Dediler - Son Dakika
Güncel

Hastanede Esrar Satıp, "Ek İş" Dediler

Hastanede Esrar Satıp, "Ek İş" Dediler

Samsun'da esrar sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında özel hastane çalışanlarının bulunduğu şüpheliler, ifadelerinde uyuşturucuyu çamaşırhanedeki dolapta sakladıklarını söyledi.

03.06.2011 13:00

Samsun'da esrar sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında özel hastane çalışanlarının bulunduğu şüpheliler, ifadelerinde uyuşturucuyu çamaşırhanedeki dolapta sakladıklarını söyledi. Müşterilerle "Öksürük şurubu var mı?", "Reçete yazdıracağım müsait misiniz?" gibi şifreli kelimelerle bağlantı kurduklarını dile getiren şüpheliler, esrar satışını da geçim sıkıntısı nedeniyle ek iş olarak yaptıklarını iddia ettiler.

Jandarma 3 ay önce, özel bir hastanede özel şirket elamanı olarak çalışan bazı temizlik işçilerinin esrar satışı yaptıkları kamera görüntüleri ve teknik takip sonucu belirledi. Yapılan teknik takip sırasında uyuşturucu madde kullanan kişilerin satıcılarla 'Öksürük şurubu var mı?', 'Reçete yazdıracağım müsait misiniz?' gibi şifreli kelimeler kullanarak bağlantı kurdukları tesbit edildi. Yapılan tespitlerin ardından hastane ve Samsun merkezde 5 gün önce operasyon yapan jandarma 14 kişiyi gözaltına aldı. Cumhuriyet savcılığı 4 şüpheliyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken; hastane çalışanları Özgür K. , Abdullah K. , Cemil D. , Mustafa Ş, Ömer Şerif B. , ile bu kişilerle bağlantılı olarak esrar ticareti yapan Mustafa K. , Ramazan K. , Uğur Ç. , Hasan S. ve Fatih K. tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bu arada şüphelilerden Abdullah K. , Cemil D. ve Mustafa Ş. cumhuriyet savcısına verdikleri ifade ile şaşıttı. Üç şüpheli suçlamaları kabul ederek ek iş olarak esrar sattıklarını söyledi. Abdullah K. , "Ekonomik durumumuz çok bozuk. Bu nedenle ek iş olarak arkadaşlarla esrar ticaretine başladık. Gelen uyuşturucuyu çamaşırhanedeki dolaplarda sakladık ve müşterilere hangimiz nöbetçiyse esrarı o sattı" dedi.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve sağlamak iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edelen 10 şüphelinin ifadelerinin alınmasına devam edildiği belirtildi.

Ömer Şerif B. : Ömer Şerif Baş - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastanede Esrar Satıp, 'Ek İş' Dediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement